Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Як відновлюють пошкоджене житло в Охтирці
Як відновлюють пошкоджене житло в Охтирці Печать
Автор Админ   
12.11.2022 г.



Від початку повномасштабного вторгнення пошкоджень та руйнувань в Охтирці зазнали понад 2 тис. помешкань.

4 багатоповерхівки в Охтирці планують капітально відремонтувати до кінця цього року.Ще в одній ремонт завершать у 2023. Загалом від початку повномасштабного вторгнення пошкоджень та руйнувань тут зазнали понад 2 тис. помешкань.

Кореспонденти Суспільного  поспілкувались з охтирськими чиновниками.

У Охтирці пошкоджень та руйнувань зазнали 2168 помешкань. Через бомбардування та артобстріли повилітало понад 3 тис. вікон. Нині, за словами чиновника міськради Дмитра Цибулька, до десятка різних фондів допомагають усунути наслідки обстрілів Охтирки російськими військовими. Здебільшого благодійні організації допомагають мешканцям приватного сектору.

"У місті Охтирка працює декілька фондів, які займаються заміною вікон, а також виконують малі та середні ремонти. Наприклад, "Людина в біді" — це чеська організація, яка займається відбудовою приватного сектору. Але там є певні критерії, вони відбирають певні категорії населення, наприклад: соціально-незахищені, якщо в людини є група інвалідності, пенсіонери чи безробітні. Є у нас також люксембурзький Червоний Хрест. У них також уже визначений перелік тих адрес, де вони будуть працювати. Вони також беруть лише приватний сектор, а це 173 адреси", — зазначає Дмитро Цибулько — начальник відділу з організації діяльності Охтирської міськради.

Нині, за словами заступника міського голови Олександра Масла, капітально ремонтують п'ять будинків в мікрорайоні Дачний: "Плануємо ці будівлі відновити до Нового року. Проєкти зроблені, визначений виконавець, визначена підрядна організація, яка буде виконувати ці ремонтні роботи. Кошти виділили з місцевого бюджету. Є питання по 103-му (вулиця Київська, будинок 103), бо, згідно з кошторисом, там загальна вартість капітального ремонту майже 25 мільйонів гривень, але в нас таких грошей немає. Ми виділили майже 5,5 мільйонів, щоб розпочати роботи і на першочергові роботи – це вставляння вікон, щоб люди могли пережити зиму".

Наступного року планують дофінансувати капремонт будинку, який пошкодило прямим влучанням російської ракети.

"На всі інші будинки виділили 100% фінансування відповідно до проєктного завдання. Кошти міської громади. Благодійні фонди місту Охтирка надали матеріали. Майже 100% ми можемо задовольнити на сьогодні у шифері, металочерепиці на ремонт покрівлі, у брусках на монтування каркаса покрівлі. Також частково на сьогодні є труби для заміни водогонів і системи опалення" — говорить начальник управління капітального будівництва Охтирської міськради Сергій Бондаренко.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg