Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Безробітних залучатимуть до робіт з відновлення: скільки платитимуть
Безробітних залучатимуть до робіт з відновлення: скільки платитимуть Печать
Автор Админ   
05.11.2022 г.



Безробітних залучатимуть до Армії відновлення країни через їх участь у суспільно корисних роботах.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки з посиланням на заяву першого віце-прем’єр-міністра Юлії Свириденко. Зазначається, що безробітні зможуть бути залучені до виконання робіт оборонного характеру, робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру. Також це може бути:

облаштування та укріплення блок-постів, вирубка дерев для формування окопів; заготівля дров для військових та населення; розбір завалів та відновлення житлових будинків, інших приміщень, пошкоджених у результаті бойових дій; укріплення дамб; розчищення автомобільних доріг від завалів; розвантаження гуманітарної допомоги; облаштування підвальних приміщень у багатоповерхових будинках, школах під укриття; ремонтно-відновлювальні роботи у приміщеннях соціальної сфери; надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, людям з інвалідністю, людям літнього віку.

Держава оплатить роботу українців на рівні мінімальної зарплати, яка з жовтня становить 6 700 грн.

– Організатором робіт має бути військове командування спільно з ОВА самостійно або з залученням органів виконавчої влади. До робіт залучатимуться всі працездатні особи, зокрема, зареєстровані безробітні та внутрішньо переміщені особи, які не мають обмежень за станом здоров’я, – пояснили в Мінекономіки.

З учасниками таких робіт укладатимуться строкові трудові договори відповідно до КЗпПУ. На сьогодні суспільно корисні роботи вже запроваджені в Сумській та Чернігівській областях.

Джерело: Мінекономіки

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg