Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Руїни «Універмагу» «прикрашатимуть» центр Охтирки й далі
Руїни «Універмагу» «прикрашатимуть» центр Охтирки й далі Печать
Автор Админ   
03.11.2022 г.



Власники «Універмагу» в Охтирці все ще не можуть дійти згоди щодо подальшої долі будівлі.

Охтирська міська рада організувала зустріч для співвласників з фахівцями проектного інституту з м.Суми. Співвласники отримали відповіді на свої запитання і слушні поради, які допоможуть розпочати роботи правильно - як з юридичної точки зору, так і з найменшими витратами для самих підприємців.

Наразі міська влада вважає більш пріоритетними завданнями відновлення житлового фонду і запуск роботи ТЕЦ, оскільки це критично важливо для життєдіяльності міста. Разом з тим проблематика стану нежитлових будівель у центрі міста теж знаходиться у центрі уваги влади. 

Перш ніж приступити безпосередньо до робіт по розбору завалів триповерхового «Універмагу», необхідно задовольнити цілий ряд вимог і перш за все – самі власники приватної будівлі (їх семеро) мають знайти консенсус щодо подальшої долі об’єкту їхньої власності. 

За сприяння Охтирської міської ради акт комісійного обстеження на об’єкт вже виготовлений – це відправна точка, далі співвласники мають прийняти єдине рішення, що ускладнюється відсутністю в Україні деяких власників та наявність у деяких співвласників індивідуальної, відмінної від інших, позиції. 

Міська владаготова надати подальшу допомогу постраждалим підприємцям у подоланні руйнівних наслідків війни. Але неприйняття власниками об’єкту спільного рішення унеможливлює будь-які процеси, в тому числі консервацію будівлі на зимовий період. 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg