Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Охтирщині працюють мобільні медичні команди
На Охтирщині працюють мобільні медичні команди Печать
Автор Админ   
29.10.2022 г.



Постраждалому від війни населенню Охтирщини допомагають мобільні медичні групи

Проєкт реалізовується ГО «АСМУ», за підтримки бюро ВООЗ в Україні. Мобільні медичні команди їздять по Сумщині, аби надати допомогу тим, кому ніяк не добратися до лікарні. 

Наразі для надання допомоги населенню Охтирщини виїздять дві мобільні бригади у складі п’яти лікарів. Одна з них - Наталія Зацепіна - є переселенкою з Харкова, яка з 14 квітня працює в Чернеччинському ЦПМСД. «Проєкт дав можливість дістатись до пацієнтів з віддалених населених пунктів, які потребують допомоги внаслідок російської агресії, - зазначає жінка. – Людям необхідна як медична, так і психологічна підтримка. Сьогодні це можливість бути ближче до людей».

Уже перші результати проєкту показали гостру потребу людей із хронічними захворюваннями у мобільній допомозі лікарів. Навантаження на первинну ланку зросло внаслідок вимушено переміщених осіб, а також через брак кадрів. Особливо відчутно у віддалених громадах, де і до війни була нагальна потреба в медиках.

 Вже обстежено понад 1100 пацієнтів, з них на дому – більше сотні чоловік. За весь час проєкту лікарі виїдуть в 19 сіл Охтирщини. Окрім Гребениківки, охоплять с. Жигайлівка, Новгородське, Бакирівку, Високе, Пологи, Сонячне, Бугрувате, Чернеччину, Журавне, Михайленкове, Ясенове, Мошенку, Українку, Хухру, Кардашівку, Гай Мошенку, Підлозіївку, Лутище.

Попередньо уточнити місце та час виїздів мобільної бригади в ту чи іншу громаду Охтирського району можна за телефоном: (093) 922-10-87, Анна.

Джерело: Ваш шанс  

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg