Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Охтирщині виявили незаконну реалізацію підакцизних товарів
На Охтирщині виявили незаконну реалізацію підакцизних товарів Печать
Автор Админ   
28.10.2022 г.



Правоохоронцями Сумщини припинено незаконний обіг контрафактних підакцизних товарів, вилучено продукції на 1,6 млн грн

На Сумщині триває системна робота щодо виявлення та вилучення з обігу контрафактних тютюнових виробів та алкогольної продукції. 

Так, за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури вже вдруге за цей місяць припинено діяльність групи осіб, які займались незаконною реалізацією підакцизних товарів та використовували при цьому підроблені марки акцизного податку (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України).

За даними слідства, фігуранти кримінального провадження налагодили незаконну реалізацію контрафактних підакцизних товарів на території не лише Охтирського району Сумської області, а ще й на Полтавщині. 

У четвер, 27 жовтня 2022 року, правоохоронцями проведено санкціоновані обшуки в місцях зберігання та реалізації підакцизних тютюнових та алкогольних виробів у двох населених пунктах. За результатами проведення обшуків виявлено та вилучено понад 19 тис. пачок контрафактних тютюнових виробів без акцизних марок відомих брендів, майже 4 тис. літрів спирту та 1 тис. 320 пляшок незаконно виготовлених горілчаних та коньячних виробів. Попередня сума оцінки вилученого товару складає 1 млн 650 тис. грн.

На даний час вся вилучена продукція передана для проведення експертних досліджень, після чого буде прийнято рішення щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до незаконного обігу підакцизних товарів.

Незаконний обіг підакцизних товарів припинено слідчими Слідчого управління та співробітниками Охтирського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за оперативного супроводу 5 прикордонного загону (м. Суми) під процесуальним керівництвом прокуратури. 

Пресслужба обласної прокуратури

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg