Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow МОЗ пообіцяв Сумщині ще один лінійний прискорювач
МОЗ пообіцяв Сумщині ще один лінійний прискорювач Печать
Автор Админ   
28.10.2022 г.



Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко нещодавно відвідав Сумський онкодиспансер і був приємно вражений.

В області за півтора року проведено реконструкцію закладу та закуплено лінійний прискорювач для проведення опромінення пухлин.

Міністр оглянув приміщення, КТ, лінійний прискорювач, поспілкувався з керівництвом та персоналом лікарні, подякував за роботу медикам і керівникам Сумщини.

Ляшку розповіли про плани на майбутнє – ще один лінійний прискорювач і будівництво 5-поверхового лікувального корпусу. «На даний час проєкт нової будівлі подали для фінансування за кошт Європейського інвестиційного банку до Мінрегіону. Сподіваюся, що його погодять і вже невдовзі ми розпочнемо будівництво», - нагадав керівник Сумської ОВА.

Щодо необхідності ще одного прискорювача, то міністр зазначив: «Коли ми бачимо не лише бажання щось робити, а й реальні кроки розбудови медзакладів, ми готові допомагати. Ви зробили перший крок, придбавши КТ і лінійний прискорювач, плюс зробили ремонти. Ми зробимо другий крок – допоможемо придбати ще один лінійний прискорювач і будемо сприяти розбудові диспансеру».

Нагадаємо. 4 жовтня відбулася  без перебільшення надважлива подія для Сумщини. В обласному онкологічному диспансері розпочав роботу лінійний прискорювач. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg