Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирці здійснили перерахунок субсидії для понад 5 тис. домогосподарств
В Охтирці здійснили перерахунок субсидії для понад 5 тис. домогосподарств Печать
Автор Админ   
26.10.2022 г.



УСЗН Охтирської міськради провело автоматичний перерахунок житлової субсидії на опалювальний період 2022-2023 років.

Спеціалістами управління соціального захисту населення Охтирської міської ради проведено автоматичний перерахунок житлової субсидії без особистого звернення громадян на опалювальний період 2022-2023 років для понад 5 тис. домогосподарств міста, яким була раніше призначена житлова субсидія з травня 2022 р., в тому числі для домогосподарств, яким вона була призначена в розмірі 0,00 грн. на неопалювальний період. Частка отримувачів субсидії становить 27 % від загальної кількості домоволодінь міста.

Житлова субсидія на опалювальний період розрахована на підставі інформації про доходи осіб за І-ІІ квартали 2022 року, отриманої з державної фіскальної служби та пенсійного фонду. Сума нарахованої субсидії за жовтень 2022 року становить 4,5 млн. грн.. Середній розмір житлової субсидії в жовтні 2022 р. склав 892,76 грн..

Слід зазначити, що постановою КМУ від 16.09.2022 р. №1041 було внесено зміни до умов надання житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу. Основні з них такі:

Житлова субсидія не призначається, якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді такі особи перебували за кордоном сукупно більше 60 днів. До 60-денного періоду перебування за кордоном не включаються дні службового відрядження, лікування, навчання або догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, що підтверджується відповідними документами, а також дні перебування за кордоном – протягом періоду воєнного стану в Україні та двох місяців після його припинення або скасування. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб в період перебування їх за кордоном не розраховуються.

При визначенні права на житлову субсидія особам, які мають у власності більше ніж одне житлове приміщення, не враховується житло знищене/непридатне для проживання внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, або з інших причин, за наявності відповідної інформації у Державному реєстрі майна, пошкоджене та знищене внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації, або за умови подання документального підтвердження від органів місцевого самоврядування такого факту знищення/пошкодження житлового приміщення (квартири, будинку).

Якщо в період воєнного стану в Україні громадянина звільнено з роботи або в цей період він втратив роботу, зареєстрований у Державній службі зайнятості як безробітний і йому призначено допомогу по безробіттю, до його середньомісячного сукупного доходу враховується не сума отриманої заробітної плати, а розмір призначеної допомоги по безробіттю за повний місяць, що передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії. 

Звертаємо Вашу увагу!

Якщо домогосподарство одержувало житлову субсидію і нічого в домогосподарстві не змінилося (склад сімʼї, придбання дорого вартісних матеріалів чи оплату покупок на суму понад 50 тис. грн., наявність транспортних засобів до 5  років, депозитів і т. ін.), то приходити до управління соціального захисту не потрібно. Якщо ж є наявні фактори, що впливають на право отримання житлової субсидії, тоді заявникам необхідно повідомити про це управління соціального захисту населення за місцем реєстрації. 

За додатковою інформацією можна зателефонувати до управління соціального захисту населення (м. Охтирка, вул. Перемоги, 1) по тел. 4-15-36 (095 33 94 609).

Управління соціального захисту населення

Охтирської міської ради

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg