Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Охтирщині триває процес дерусифікації
На Охтирщині триває процес дерусифікації Печать
Автор Админ   
25.10.2022 г.



На Охтирщині триває процес дерусифікації, але не в Охтирці

21 жовтня відбулося чергове засідання робочої групою з питань дерусифікації та позбавлення наслідків колоніального минулого при Тростянецькій міській раді.

Члени робочої групи розглянули пропозицій громадськості (жителів старостинських округів) щодо перейменування вулиць, провулків, що мають російські та комуністичні назви та прийняли рішення з рекомендаціями до перейменування.

Найбільше в громаді у населених пунктах вулиць Пушкіна, Гагаріна, Горького. 

В Охтирці ж 26 квітня на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення про перейменування вулиці Московської на честь героїчних захисників міста  93 Бригади «Холодний Яр». Міський голова пообіцяв, що створять групу, яка займеться питаннями позбавлення від назв, повʼязаних з Росією та СРСР. І на цьому все зупинилось.

Крім того, секретарем міської ради досі є представниця забороненої партії ОПЗЖ та відома комуністка Вікторія Булах. Міський голова не включив поданий депутатом Р.Масло проект рішення про дострокове припинення повноважень секретаря в порядок денний сесії міської ради, яке має відбутись 27 жовтня в режимі відеоконференції. Проект був поданий ще в серпні, але сесії міськради не скликались з весни.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg