Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Газовики Сумщини нагадують про важливість перевірки димоходів та вентканалів
Газовики Сумщини нагадують про важливість перевірки димоходів та вентканалів Печать
Автор Админ   
21.10.2022 г.



АТ «Сумигаз» закликає мешканців області дотримуватись правил газової безпеки. Щоби однією тривогою в домівках було менше, фахівці «Сумигаз» нагадують про необхідність перевірити димоходи та вентканали.

Правильна робота димвентканалів впливає на безпеку та здоров`я людей, оскільки порушення тяги спричиняє отруєння чадним газом. Особливо пильними мають бути користувачі газових приладів з відводом продуктів згорання в димоходи - котлів та водонагрівачів.

Димові канали водонагрівачів і котлів, які працюють сезонно, перевіряють один раз на рік, перед початком опалювального сезону. Якщо такі прилади працюють цілий рік – двічі на рік (навесні і восени). Вентиляційні канали обслуговуються одночасно з димовими.

АТ «Сумигаз» рекомендує перед використанням побутових газових приладів обов'язково перевіряти наявність тяги. Якщо тяги немає – це сигнал, що димохід засмічений (льодом або сажею), потрібно припинити користування газовими приладами й звернутися до спеціалізованих організації, що прочищають димові і вентиляційні канали. Ці організації повинні мати відповідну ліцензію та дозвіл територіального управління Держгірпромнагляду в Сумській області.

Перепади температури, швидкості вітру, а також вологості повітря можуть призвести до обмерзання оголовків труб димоходів в наших будинках. Лід на стінках вентиляційних каналів порушує тягу та заважає виводити з приміщення шкідливі продукти горіння. Правила безпеки систем газопостачання України зобов’язують власників будинків взимку щомісячно проводити огляд оголовків димоходів та запобігати їх обмерзанню та закупорці. В умовах значного похолодання це краще робити щоденно.

Уберегтися від отруєння чадним газом допоможе прилад для виявлення витоків природного та чадного газу - сигналізатор газу. Він безперервно контролює концентрацію газів у повітрі приміщення, у разі небезпеки видає звуковий та світловий сигнали. Обрати та придбати надійний сигналізатор газу можна тут: https://market.104.ua.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg