Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Молода поетеса презентувала в Охтирці поетичну збірку
Молода поетеса презентувала в Охтирці поетичну збірку Печать
Автор Админ   
19.10.2022 г.



В міському центрі культури і дозвілля «Кнєжа» відбулося друге за час війни засідання клубу любителів мистецтв «Сокіл» (керівник Світлана Корнієнко).

 Цього разу гостею клубу стала молода поетеса Марина Булах, яка презентувала свою першу поетичну збірку «Непереможна Україна». Збірка написана під час війни як реакція автора на ті звірства, які коять рашисти на нашій землі. Кожен вірш – це крик душі молодої жінки, яка змушена була покинути Харків, де працювала, де зародилося кохання і де народилася дитина. Зараз Марина мешкає в Охтирці, малій батьківщині чоловіка, проводить творчі зустрічі з колегами – педагогами міста.

А цього разу представила свої поезії клубу «Сокіл». Кошти від продажу книг автор перерахує на потреби ЗСУ.

«Вічний сон убитих дітей», «Очі солдата», «Небесна молитва наших янголів» - назви віршів говорять самі за себе. Автор не може стояти осторонь жахливих подій, які відбуваються поряд: вбиті діти, зруйновані домівки, загиблі воїни, скалічене життя… Біль за Україну відчувається в кожному рядку, в кожному слові. 

В свою чергу «соколи» познайомили молоду поетесу зі своїм творчим доробком. Зоя Бордун прочитала оповідання про реальні події в Охтирці під час війни з російським агресором. Тетяна Акименко та Григорій Комісаров презентували нові вірші, виливши на папір свою тугу й біль. Дуже тепло прийняли члени клубу поетичні рядки Ніни Багатої, що як пісня лилися з вуст автора. Юрій Воропай та Ірина Герасименко в своїх поезіях виразили тверду впевненість у кращому майбутньому України. Своїми враженнями й пропозиціями поділилася журналіст Валерія Бакуліна.

Поетичне слово поряд зі зброєю солдата сьогодні бореться за свободу й мир на нашій землі. Віримо, що зовсім скоро переможуть і залунають на повну силу наймилозвучніші слова у світі: «мир», «спокій», «світло», «добро».

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg