Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Охтирщині ремонтують приміщення під притулок для ВПО
На Охтирщині ремонтують приміщення під притулок для ВПО Печать
Автор Админ   
18.10.2022 г.



У селі Солдатське Охтирського району буде притулок для внутрішньо переміщених осіб

На даний час у селі Солдатське Тростянецької громади розпочато ремонті роботи у приміщенні, яке визначено як центр для проживання внутрішньо переміщених осіб, які втратили або у яких пошкоджене житло.

У селі Солдатське рішенням виконкому Тростянецької міськради  від 30 вересня 2022 року прийнято рішення про переобладнання приміщення колишнього ФАПу, у якому буде створено центр для проживання внутрішньо переміщених осіб та виділено кошти з бюджету громади на проведення ремонтних робіт. 

У селах Солдатського старостинського округу під час авіанальотів та бойових дій протягом березня цього року постраждало 56, та повністю зруйновано 5 будинків.

Станом на сьогодні у будівлі розпочато ремонтні роботи з заміни покрівлі. Після цього у приміщенні буде зроблено опалення, санвузли, вставлені вікна, обладнано кухню, пральню, ігрову кімнату, проведено внутрішні оздоблювальні роботи тощо. 

Після завершення ремонтних робіт у цьому центрі можна буде розмістити до 20 сімей ВПО як з числа місцевих мешканців, так і тих, що прибули з інших регіонів України. На сьогодні вже виявили бажання проживати у центрі 2 родини з села Солдатське, у яких зруйновані будинки, 1 сім’я з Ницахи, 1 – з Крамчанки.

Люди, які втратили своє житло, у зв’язку із військовою агресією росії проти України, проживатимуть тут до часу повернення у свої оселі. Міська влада всіляко допомагатиме їм, щоб вони комфортно тут почувалися.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg