Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирчанку ошукали на 105 тисяч гривень
Охтирчанку ошукали на 105 тисяч гривень Печать
Автор Админ   
06.10.2022 г.



Мешканка Охтирки перерахувала 105 000 гривень передоплати за замовлений на одному з сайтів автомобіль, але в результаті не отримала вподобаного транспортного засобу.

До Охтирського районного відділу поліції звернулася 33- річна жінка, яка повідомила, що в кінці вересня цього року знайшла на відомому Інтернет – ресурсі оголошення про продаж автомобіля за прийнятну суму з доставкою із-за кордону. Вона зателефонувала до автора оголошення, з яким обговорили всі умови придбання та доставки авто. 

Однією з умов продавця було внесення передоплати в сумі 105 000 гривень на вказану ним банківську карту для оплати доставки. Після отримання грошей зловмисник ще протягом тижня виходив на зв'язок з потерпілою та розповідав їй про доставку авто. Коли ніби, товар вже було доставлено на Україну, продавець повідомив про необхідність внесення всієї вартості автомобіля на його банківську карту. Однак потерпіла відмовилася оплачувати авто до його фактичного отримання, після чого шахрай перестав виходити на зв'язок.

У поліції за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, правоохоронці вживають всіх заходів для встановлення особи зловмисника.

Поліцейські знову закликають громадян до обачності під час покупки – продажу товару через Інтернет. Не надсилайте передоплату за замовлений у Всесвітній мережі товар, якщо продавець не перевірений Вами особисто,   розраховуйтесь за нього під час отримання, попередньо перевіривши його. Будьте обережні!

Відділ комунікації поліції Сумської області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg