Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирській ЦРЛ розповіли про допомогу від благодійників
В Охтирській ЦРЛ розповіли про допомогу від благодійників Печать
Автор Админ   
22.09.2022 г.



Охтирка з першого дня російської навали стикнулася з наслідками бойових дій: загиблі та поранені люди, розбиті та знищені об’єкти інфраструктури. 

Попри це, медична допомога Охтирською лікарнею не припинялася ні на мить. Медичний персонал мобілізувався, багато хто тижнями жив у лікарні та цілодобово надавали необхідне лікування всім, хто цього потребував.

Матеріальні ресурси, через велику кількість постраждалих, почали швидко вичерпуватися, але на допомогу прийшли небайдужі люди та організації. Гуманітарна допомога почала надходити майже з перших днів війни, що дало змогу не залишити людей без необхідного лікування. Починаючи з кінця лютого медзаклад регулярно отримував допомогу у вигляді продуктів харчування, лікарських засобів, медичного устаткування та інструментарію.

Надсилали медикаменти, котрі стали в нагоді через припинення роботи аптек: кардіологічні препарати, антибіотики, засоби для лікування хворих на цукровий діабет, перев’язувальні матеріли тощо.

Отримавала лікарня й устаткування, необхідне для надання кваліфікованої медичної допомоги:

 дефібрилятори;

 капнограф;

 автоматичний гематологічний аналізатор;

 інкубатори для новонароджених;

 анестезіологічну систему з медичним компресором для лапароскопічних операцій;

 сучасні цифрові апарати для підтримання життєдіяльності хворих: приліжкові монітори, портативні та стаціонарні апарати штучної вентиляції легень.

Найбільший разовий вантаж, отриманий лікарнею від ГО «Фонд експертної підтримки врядування та економічного розвитку», було доставлено великогабаритним транспортом.

У цій партії допомоги було 179 позицій: від теплих ковдр до інструментів для проведення інтенсивного лікування хворих, загалом кілька тисяч одиниць засобів, необхідних лікарні і хворим.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg