Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Сумщині затримали організовану групу, що збувала наркотики та психотропи
На Сумщині затримали організовану групу, що збувала наркотики та психотропи Печать
Автор Админ   
20.09.2022 г.



На Сумщині поліцейські затримали організовану злочинну групу та повідомили про підозру шістьом її учасникам у збуті наркотиків 

Правоохоронці припинили злочинну діяльність наркоугруповання, члени якого виготовляли та збували наркотичні засоби та психотропні речовини. За незаконні оборудки спільникам загрожує кримінальна відповідальність.

Оперативниками Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно з співробітниками ГУНП в Сумській області, у ході проведення оперативних заходів, викрито групу осіб, яка займалася збутом амфетаміну на території Сумської області.

Встановлено, що 32-річний місцевий мешканець створив кримінальний бізнес з виготовлення та продажу амфетаміну. До своєї незаконної діяльності він долучив 31-річного спільника, довіривши йому роль фасувальника психотропу, та 41-річну знайому, яка відповідала за зберігання та передачу готового до вжитку наркотовару його поплічникам. Інші учасники злочинної групи – двоє чоловіків та жінка розповсюджували психотропні речовини серед наркозалежних осіб.

Працівники внутрішньої безпеки НПУ та слідчого управління поліції Сумщини за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення ГУНП в Сумській області та з залученням співробітників кінологічного центру ГУНП в Сумській області затримали фігурантів та провели у них санкціоновані обшуки. У ході яких вилучили амфетамін, канабіс, прекурсори, грошові кошти, травматичний пістолет з ознаками переробки, підроблений паспорт, чорнові записи. Речові докази направлено на проведення експертизи.

Спільників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Наразі організатору наркобізнесу та п’ятьом його спільникам слідчими поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, вже оголошено про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального Кодексу України. За скоєне учасникам групи загрожує до 12-ти років позбавлення волі.  

Процесуальне керівництво здійснює Сумська обласна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg