Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В.о. начальника Сумської виправної колонії затримали за хабарництво
В.о. начальника Сумської виправної колонії затримали за хабарництво Печать
Автор Админ   
02.09.2022 г.



На Сумщині поліцейські затримали в.о. начальника ДУ «Сумська виправна колонія» за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди

Слідчими Сумського районного управління поліції, за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, за процесуального керівництва Сумської окружної прокуратури задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди виконувачем обов’язки начальника Державної установи «Сумська виправна колонія (№116)».

За даними слідства, підполковник внутрішньої служби, який фактично обіймає посаду начальника відділення зазначеної установи, вимагав від фізичної особи 30000 грн неправомірної вигоди. Натомість обіцяв передати виготовлений в установі товар без оформлення необхідних документів та офіційної оплати. У серпні цього року службовець отримав аванс у розмірі 5 тис. грн, а вчора – решту обумовленої суми.

Правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» та обрання запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Сумської області


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg