Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Юна охтирчанка Аліса Міхєєва отримала нагороду Дитячого фонду ООН
Юна охтирчанка Аліса Міхєєва отримала нагороду Дитячого фонду ООН Печать
Автор Админ   
31.08.2022 г.



Перша леді України Олена Зеленська вручила нагороду UNICEF YOUTH AWARDS охтирчанці Алісі Міхєєвій.

16-річна Аліса Міхєєва пережила разом з родиною в Охтирці найстрашніші часи – місто одним із перших прийняло бій з російськими окупантами. 

Тато дівчинки - Андрій Міхєєв, журналіст «Суспільного», залишався в місті, щоб висвітлювати події. Аліса теж уболівала за улюблену справу – напередодні війни разом з батьком відкрила шаховий клуб у місцевому Будинку культури. В березні Будинок культури зруйнували російські бомби. 

Аліса відновила роботу клубу, щойно в місті стало трохи спокійніше.  Дівчина навчає однолітків гри в шахи, провела вже близько ста занять, організовує турніри

Аліса каже: «Якщо я можу сьогодні допомогти своїй країні, то робитиму те, що вмію, адже не можна почуватися цілковито щасливим, ігноруючи чужий біль».

Ось що написала Олена Зеленська на своїй сторінці фейсбук:

«Рада була вручити Алісі нагороду Дитячого фонду ООН – UNICEF YOUTH AWARDS. Цього року її вручають уперше, і присвячена вона молоді, яка не стоїть осторонь під час війни. Номінанти – зовсім юні люди, які допомагають особам з інвалідністю, дітям, реалізують освітні проєкти, надають психологічну допомогу, підтримують літніх людей, розвивають свої громади, допомагають тваринам.

Коли кажуть, що молодь – наше майбутнє, то це не формальні слова. Сьогодні побачила наше майбутнє – в Алісі та десятках її ровесників. Відчуваю його в тисячах молодих українців – сміливих, самовідданих, творчих, які зроблять (і вже роблять!) Україну найкращим місцем у світі».

 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg