Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирському районі внаслідок ворожих обстрілів вигорів молодий сосновий ліс
В Охтирському районі внаслідок ворожих обстрілів вигорів молодий сосновий ліс Печать
Автор Админ   
27.08.2022 г.



Через ворожі обстріли на підприємствах Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства кількість випадків та площ пошкодженого воєнними діями лісу збільшується. 

25 серпня ворожі обстріли прикордонних територій спричинили верхову пожежу в угіддях Охтирського держлісгоспу. 

 «Відпрацьовані та оперативні дії  лісової охорони лісгоспу не дали пожежі знищити велику площу лісу. Займання виявили на початковй стадії. Але вирішення проблеми ускладнювало те, що лісовий масив, де виникла пожежа, знаходився на відстані 5 км від кордону з ворогом. Тому без додаткового дозволу ЗСУ потрапити до лісу лісівники змоги на мали», - говорить заступник начальника Сумського ОУЛМГ Олександр Забара.

Отримавши дозвіл, лісівники виїхали на місце події та власними силами локалізували вогонь. 



«На сьогодні це найбільша за площею лісова пожежа - майже 7,5 га. Постраждали 12-14 річні насадження сосни звичайної», - підсумовує Олександр Забара.

Всього з початку року у лісових масивах сумських держлісгоспів було зафіксовано 7 лісових пожеж. З яких 3 випадки у Шосткинському та по одному випадку у Охтирському, Свеському, Тростянецькому та Краснопільському підприємствах. З них 6 випаджків сталися внаслідок ворожих обстрілів прикордонних територій і лише один – у Тростянецькому держлісгсопі –  через людську недбалість. 

Загальна площа пошкодженого лісу – 8,43 га.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg