Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Сумському онкодиспансері завершили налаштування лінійного прискорювача
В Сумському онкодиспансері завершили налаштування лінійного прискорювача Печать
Автор Админ   
18.08.2022 г.



У Сумському обласному онкодиспансері завершили налаштування лінійного прискорювача та комп’ютерного томографа. 

Вже за півтора-два тижні фахівці та нове обладнання приймуть першого пацієнта.

Нагадаємо: на початку минулого року в області ініціювали потужний проєкт зі створення сучасного медичного центру для лікування онкозахворювань. Із травня на території обласного онкодиспансеру почалася повна реконструкція. Крім того, область та заклад потурбувалися про новітнє сучасне обладнання – лінійний прискорювач та комп’ютерний томограф.

У грудні 2021 року лінійний прискорювач Halcyon (США) вартістю 60 млн грн вже надійшов до закладу. А пізніше - і комп’ютерний томограф Revolution Maxima (17 млн грн), необхідний для планування роботи прискорювача.

Попри російську навалу і складну ситуацію, ініціатори модернізаціїї та розширення можливостей онкоцентру не спинилися і продовжили налагодження обладнання та навчання по плануванню роботи на прискорювачі. І ось нарешті – є крутий результат! Мешканці Сумщини вже зовсім скоро зможуть отримувати більш сучасне, високопрофесійне лікування прямо в області.

Джерело: Ваш шанс 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg