Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк побувала на Сумщині
Голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк побувала на Сумщині Печать
Автор Админ   
18.08.2022 г.



В рамках візиту Шуляк побувала в Сумському онкодиспансері, подивилась тренування рятувальників на глибині, взяла участь у спільній нараді з керівництвом області, нардепами від Сумщини.

Нарада була присвячена питанням відновлення критичної інфраструктури Сумщини, підвищенню обороноздатності, підтримці місцевих виробників. 

Про це повідомив очільник Сумської ОВА Дмитро Живицький.

В області розробили Стратегію відновлення та розвитку економіки Сумщини на найближчі три роки. В Стратегії чітко визначили пріоритети і конкретні проєкти, до реалізації яких залучають в тому числі і законодавчу владу.

Багато місцевих підприємств в області, попри втрати та ризики відновили виробництво. 

Але через недоліки нашого законодавства їм складно бути конкурентоспроможними.

Наприклад, місцеві виробники просять не запроваджувати 10% додатковий імпортний збір. Це призведе до здорожчання сировини, а отже і продукції, яка не зможе конкурувати з дешевими імпортними аналогами.

Також є пропозиція посилити вимоги до імпортних товарів. Особливо важливо це щодо продукції, яка постачається військовим. 

Учасники наради відвідали виробничі потужності ряду підприємств області. Обговорили проблемні питання, зібрали пропозиції щодо необхідних законодавчих змін, державних програм підтримки.

«Впевнений, спільними зусиллями нас вдасться не тільки зберегти а й примножити промисловий потенціал Сумщини», - зазначив Живицький.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg