Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирському ЦНАПі юристи консультували відвідувачів
В Охтирському ЦНАПі юристи консультували відвідувачів Печать
Автор Админ   
10.08.2022 г.



Кожного другого вівторка місяця безоплатну правову допомогу можна отримати у Центрі надання адміністративних послуг Охтирської міської ради. 

9 серпня юристкою Охтирського місцевого центру з надання БВПД Мариною Гаранжою забезпечено роботу консультаційного пункту. Громадяни мали змогу отримати:

безоплатну первинну правову допомогу у вигляді консультацій і роз'яснень з правових питань;

допомогу у складанні заяв, скарг, та інших документів правового характеру;

надання допомоги у забезпеченні доступу осіб до безоплатної вторинної правової допомоги.

За час прийому зверталися громадяни з питаннями щодо перерахунку пенсії військовослужбовця; порядок та законодавчі підстави оскарження договору дарування, матеріальна компенсація з місцевого бюджету щодо пошкодженого майна; розірвання шлюбу, стягнення аліментів, якщо чоловік працює за межами України. Цього дня надано допомогу у складанні документів правового характеру.

Клієнтів поінформовано, що громадяни можуть звертатись за юридичними консультаціями та правовою інформацією і отримати їх безоплатно, адже це державна гарантія.

«Для вразливих верств населення після підтвердження статусу може призначатись і адвокат/правник за рахунок держави. Право на адвоката за рахунок держави належать: діти, особи, потерпілі від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, ветерани війни (учасники бойових дій, члени сімей загиблих), ВПО, особи, чий середньомісячний дохід не перевищує 2 прожиткові мінімуми», - пояснювала юристка Охтирського МЦ з надання БВПД Марина Гаранжа під час консультувань.

Громадянам роздано візитівки та брошури з контактами Охтирського МЦ з надання БВПД.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg