Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Поліція Охтирщини залякує бабусь, які збирають підписи за перехід до ПЦУ, - капелан Андрій Бринчак
Поліція Охтирщини залякує бабусь, які збирають підписи за перехід до ПЦУ, - капелан Андрій Бринчак Печать
Автор Админ   
05.08.2022 г.



Головний сумський капелан Андрій Бринчак розповів, що в Охтирському районі поліція залякує людей, які збирають підписи за перехід з УПЦ московського патріархату до Православної церкви України

Протоієрей ПЦУ поділився деталями в етері телеканалу "Еспресо".

"Зараз люди хочуть бути в єдиній помісній Православній церкві України. Але останніми днями до мене надійшло багато звернень від жителів сіл Охтирського району, що охтирська поліція замість того, аби займатися колаборантами, які пропагували русскій мір і брали участь у збройній агресії Росії, телефонує тим людям, які збирають підписи по селах за українську церкву. Поліція залякує людей, щоб вони не переходили з московського патріархату", - зазначив Бринчак.

Священнослужитель додав, що люди розчарувалися в московській церкві й самі виявили бажання стати парафіянами Православної церкви України.

"В Охтирці в монастирі московського патріархату, з якого повтікали монахи, знайшли зброю, антени різного військового призначення і багато тисяч доларів. Жителі Охтирського району почали підіймати питання, що вони не хочуть більше бути парафіянами московського патріархату - не хочуть молитися за русскій мір і слухати проповіді, що ми триєдиний народ", - зауважив  Андрій Бринчак.



На фото: в Охтирському Свято-Троїцькому монастирі 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg