Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Шість дитсадків Охтирки відновлять за кошти держбюджету
Шість дитсадків Охтирки відновлять за кошти держбюджету Печать
Автор Админ   
22.07.2022 г.



Охтирка зазнала значних руйнувань від авіабомбувань та ракетних ударів. Постраждали і дитячі дошкільні заклади.

Дитячі садки «Сонечко», «Росинка», «Казка», «Теремок», центр розвитку дитини «Калинка» та ясла-садок «Орлятко» включені Сумською ОВА в перелік закладів, що мають відновити за державні кошти. Замовник та розпорядник коштів - департамент освіти і науки Сумської ОДА.

Як повідомляють в міськраді, наразі ремонтні роботи проводяться в «Росинці» та «Калинці». Зокрема, встановлюються нові віконні конструкції, двері та системи опалення. Відновлення інших закладів поки що на підготовчому етапі.

«Калинка» зазнала значних руйнувань двічі: в ніч на 8 березня від вибухової хвилі авіабомб та 17 травня внаслідок ракетних обстрілів. 

«Вже з наступного дня після бомбардування ми розпочали наводити лад в приміщенні та на території закладу, - ділиться спогадами директор центру розвитку дитини «Калинка» Тетяна Сергієнко. – Це було страшне видовище: всюди скло, уламки, понівечені речі та меблі, вибиті двері, які ударною хвилею віднесло за десятки метрів, чавунні батареї скручені навпіл. Одним словом – хаос! В одній із кімнат, де сталося затоплення, від ударної хвилі позривало засувки на системі опалення будівлі».

Всі працівники «Калинки» та небайдужі батьки наводили лад: прали, мили, вимітали подвір’я, павільйони, щоб ніде не залишилось жодного шматочка скла. На подвір’ї висадили квіти, а на дитячій грядці - помідори, кабачки, кукурудзу.

 «Наш заклад як маленька Україна, - продовжує керівник. - Ми – побиті, але не здалися! Зараз готуємося до дистанційного навчання, разом зі спеціалістами відділу освіти та консультантами центру професійного розвитку педагогічних працівників вивчаємо методичні матеріали та рекомендації, як найкраще адаптуватися до нових умов та мінімізувати весь цей негативний вплив. Із 250 вихованців майже 150 їх батьків уже дали згоду на таку форму комунікації, а 100 наших діточок разом з рідними виїхали з Охтирки».

Вже проведено близько 50% відновлювальних робіт,  все хотять завершити до 1 вересня.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg