Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Сумах презентували Стратегію розвитку області
В Сумах презентували Стратегію розвитку області Печать
Автор Админ   
20.07.2022 г.



Стратегія розрахована на три роки: в каталозі проєктних ідей 47 ініціатив на 85 млрд грн

Керівництво області прийняло рішення про необхідність створення стратегічного документа відновлення та розвитку Сумщини на три роки. 19 липня цей важливий документ презентували представникам ЗМІ.

"Стратегія – це документ, по якому живе і розвивається регіон: наше бачення перспектив області, які проєкти ми реалізовуватимемо, на що будемо звертати увагу, - зазначив керівник Сумської ОВА Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ. 

Минула Стратегія, яка була розрахована на 7 років, перестала бути актуальною. Результатом же нової має бути відновлення економічного потенціалу області. На довгий проміжок часу щось прогнозувати зараз досить важко, ситуація нестабільна. Тому вирішили розробити стратегію на три роки – щоб це було швидко, конкретно й реалістично.

Заступник керівника Сумської ОВА Тарас САВЧЕНКО відмітив, що документ задумували й розробляли для трьох цільових аудиторій. Перша – активна частина громадян Сумщини, які мислять суспільними інтересами, задумуються про реалізацію тих чи інших проєктів. 

Друга частина – центральні органи влади. За допомогою цього документа мають донести позицію, що  Сумщина не буде просто прикордонною територією і буфером між агресором та стабільними, захищеними регіонами Центральної і Західної України. Сумщина має свої ресурси, потенціал, безпекові можливості, щоб саме на цій території організовувати життєдіяльність громад і говорити про перспективи розвитку – щоб сюди поверталися молоді люди з родинами. 

Третя цільова аудиторія – це іноземні партнери, інвестори. Ми хочемо говорити з іноземними партнерами на рівних: нам ресурси необхідні для досягнення чітких і зрозумілих цілей.

Цей документ - повністю ініціатива ОВА. Його обсяг – всього 20 сторінок на відміну від попередніх подібних документів на 200-300 сторінок. Новий  документ містить, крім концентрації певних ідей і сенсів, ще й каталог проєктних ідей. На даний момент їх 47 приблизно на 85 млрд гривень. Це документ середньострокового планування, на три роки – з 2022 по 2024 роки (включно).

Будь-які ідеї, якщо не бачити систему їх реалізації, залишаться просто ідеями. Тому в Стратегії, за словами Тараса Савченка, міститься трирівнева система її моніторингу й реалізації. 

«Ми не можемо займатися тільки поточними речами й гасінням пожеж, нам потрібно мати вектор розвитку і вірити в нього. А також всіма силами досягати бажаного економічного розвитку нашого регіону», - впевнений посадовець.

Джерело: Ваш шанс


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg