Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Лісгоспи Сумщини готові забезпечити потреби Охтирської ТЕЦ
Лісгоспи Сумщини готові забезпечити потреби Охтирської ТЕЦ Печать
Автор Админ   
14.07.2022 г.



В Сумському обллісгоспі запевнили, що зможуть забезпечити на сезон потребу в понад 70 тис. м3 деревини 

На Сумщині реалізовується проект з відновлення Охтирської ТЕЦ та встановлення котла на альтернативному виді палива. 

Планується встановлення котла, що працюватиме на дров'яній продукції: дровах паливних та трісці. 

Про це йшлося на нараді, що днями відбулась у Сумській обласній військовій адміністрації, повідомили  на сторінці Сумського лісового господарства у фейсбук.

Участь у засіданні взяв перший заступник начальника Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства Державне агентство лісових ресурсів України Віталій Ігнатченко. 

Він запевнив, що лісогосподарські підприємства управління готові забезпечити потреби Охтирської ТЕЦ у дров'яному паливі, так як необхідний ресурс є. Норма споживання запланованого котла – 73 тис. м3 дров у сезон, такий обсяг цілком можливо забезпечити потужностями навіть лише південних держлісгоспів управління: Охтирського, Тростянецького, Краснопільського, Сумського і Лебединського.

Також для забезпечення потреб котельні у паливній трісці, лісгоспи готові збільшувати обсяги її випуску й проводити реалізацію на взаємно вигідних умовах. 

Поряд з цим Віталій Ігнатченко наголосив, що реалізація всієї деревної продукції проводиться виключно через аукціони, тому для юридичного та фінансового врегулювання даних питань, міській владі необхідно визначитись зі споживачем та оплатою. 

Нагадаємо, Охтирська ТЕЦ, яка забезпечувала потреби міста Охтирка теплом, була зруйнована рашистами наприкінці цьогорічного опалювального сезону майже вщент. Наразі опрацьовуються всі можливі варіанти для безперебійного забезпечення містян теплом у новому опалювальному сезоні.

Нагадаємо. На придбання газового котла Уряд виділяє Охтирці 86,5 млн. грн. Крім газового котла,  планують встановлення котлів, які працюють на щепі. Орієнтовна вартість проекту 150 млн грн. Його фінансування і реалізацію взяла на себе компанія «Нафтогаз-біоенергія». 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg