Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Жителів Охтирщини консультували правозахисники Благодійного фонду
Жителів Охтирщини консультували правозахисники Благодійного фонду Печать
Автор Админ   
09.07.2022 г.



Благодійний фонд «Право на захист» надає безоплатну правову допомогу людям, які постраждали від злочинних дій російського агресора на території України.

Нещодавно спеціалісти благодійного фонду «Право на захист в Тростянці провели безоплатний прийом громадян, що мають статус внутрішньо переміщених осіб.

До правозахисників звернулося чимало переселенців та мешканців громади, у яких пошкоджене та зруйноване майно, знищені та спалені автомобілі в ході воєнних дій під час окупації Тростянця.

Усім, хто звернувся, правозахисники надали допомогу з оформленням заявок у застосунку «Дія», проконсультували щодо інших способів документування пошкодженого майна. 

Також надавалися роз’яснення щодо подання заяв до Європейського суду з прав людини з питань отримання соціальних виплат та відшкодування збитків для осіб, чиє житло стало непридатним для проживання.

До фонду звертаються громадяни, у яких під час окупації нашого міста росіяни знищили, розстріляли, спалили або викрали автомобілі. Правозахисники проводять роз’яснення щодо подання в поліцію таких заяв та оформлення документів для можливості відшкодування збитків, завданих злочинними діями російських військових.

Крім того, фахівці надають правову допомогу вторинного рівня: зі складання нормативно-правових документів, заяв, звернень, позовів до суду та інших документів.

Найближчим часом представники БФ «Право на захист» знову працюватимуть у Тростянці. 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg