Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирці провели тренінг з тактичної медицини
В Охтирці провели тренінг з тактичної медицини Печать
Автор Админ   
08.07.2022 г.



В умовах війни небхідні знання рятують життя. Як діяти в екстреній ситуації та надати першу допомогу постраждалому навчались службовці міської ради  

За розпорядженням міського голови Павла Кузьменка, в Охтирці провели навчальний тренінг з тактичної медицини. Учасники дізнавалися - як діяти у разі поранень, травм та надавати першу медичну допомогу в бойових умовах.

Серед учнів – охтирчани, які не мають медичної освіти, але за своїми службовими обов’язками зобов"язані надавати домедичну допомогу. Кваліфікований інструктор - медичний працівник (хірург) територіальної оборони Олександр спочатку виклав присутнім теорію, а згодом всі разом навчалися практичним навичкам з надання першої домедичної допомоги у випадку отримання травм різного характеру. Тренінг проходив в інтерактивній формі - тому всі бажаючі мали змогу спробувати себе в ролі рятувальника або потерпілої сторони.

Довідково: домедична допомога – це найпростіші невідкладні медичні дії, що виконуються безпосередньо на місці терміново після травми. Зазвичай, вона надається не медичними працівниками, а особами, що на момент пригоди знаходяться поруч, безпосередньо на місці пригоди або поблизу від постраждалого.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg