Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Літні люди Сумщини отримають виплати від ООН
Літні люди Сумщини отримають виплати від ООН Печать
Автор Админ   
30.06.2022 г.



Майже 65 тисяч літніх людей, які не є переміщеними особами, отримають грошову допомогу завдяки співпраці Мінсоцполітики з УВКБ ООН

Як розповіла Міністерка соціальної політики Марина Лазебна, українцям почнуть виплачувати новий вид матеріальної допомоги. Кошти отримають громадяни похилого віку з тимчасово окупованих регіонів або територій, де зараз ведуться активні бойові дії.

Щомісяця стареньким платитимуть понад 2 тис. грн. Допомогу українцям поважного віку надаватимуть Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) спільно із Міністерством соцполітики України.

У рамках програми виплат кошти отримають близько 65 тисяч людей, що постраждали від війни, проте не мають статусу внутрішньо переміщених осіб. Допомогу громадяни отримуватимуть цілими родинами протягом 3 місяців, по 2220 грн на одну особу.

Як зазначила М. Лазебна, Мінсоц вже передав до УВКБ ООН список українців поважного віку, які потребують матеріальної допомоги та подали спеціальну заявку через платформу «єПідтримка».

Міністерка зазначила, що у відомстві ретельно перевірили кожного із заявників. Всі вони є реальними людьми, дійсно проживають на небезпечних територіях та відносяться до вразливих категорій населення. “Всі заяви, інформацію про які ми передали до УВКБ ООН, пройшли верифікацію, тобто ми переконались, що це реальні люди з реальними адресами, які насправді відносяться до вразливих категорій. Це люди з деокупованих, окупованих територій та регіонів, у яких ведуться бойові дії, які не є внутрішньо переміщеними особами, але постраждали від війни і потребують підтримки.  Це 62 475 сімей, що складаються з 64 886 людей. Протягом трьох місяців кожен член сім'ї отримуватиме допомогу в розмірі  2220 грн”, - прокоментувала Марина Лазебна.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg