Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирському районі повністю відновили зруйновану бібліотеку
В Охтирському районі повністю відновили зруйновану бібліотеку Печать
Автор Админ   
09.06.2022 г.



Друге життя отримала бібліотека в селі Солдатському Охтирського району.

Цю  бібліотеку з комп’ютерним класом відкрили 19 грудня, а вже у березні 2022 року її було майже повністю зруйновано внаслідок ворожих авіаударів. Вибуховою хвилею в бібліотеці повибивало вікна, двері, пошкодило дах. 

Завдяки дієвій співпраці міської ради з іноземними партнерами, бібліотеку в Солдатському вдалося швидко відновити, не чекаючи допомоги від держави. 

Ремонт здійснено за благодійні кошти пра-пра-правнучки цукрозаводчика Леопольда Кеніга пані Сибіллє Штрак-Цимерман та її родини. 

Книжковий фонд, комп’ютери й частково меблі вдалося зберегти завдяки завідувачці бібліотеки Валентині Ганцевій. 



Перші ушкодження приміщення сільської бібліотеки зазнало 25 лютого. Тоді уламками російських снарядів побило двері та вікна. Кинути напризволяще бібліотечне майно бібліотекарка з 30-річним стажем не змогла. Тому в той же день разом з чоловіком, який повністю підтримав дружину, почали все пакувати, від’єднувати і перевозити додому на старенькому «Запорожці».

Тепер відремонтована бібліотека набула попереднього вигляду й вже запрацювала! 

«Це перший заклад у громаді, який повністю відновлено після місячної орківської окупації. Загалом на Тростянеччині під час воєнних дій пошкоджено 30% від загальної кількості об‘єктів соціальної сфери. Всі вони будуть відремонтовані й підготовлені до наступного опалювального періоду», - прокоментував подію Юрій Бова, міський голова Тростянця.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg