Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Сумський онкодиспансер отримав комп’ютерний томограф
Сумський онкодиспансер отримав комп’ютерний томограф Печать
Автор Админ   
08.06.2022 г.



Незважаючи на складнощі через військові дії, до Сумського обласного клінічного онкологічного диспансеру прибув комп’ютерний томограф «Revolution Maxima» та комплектуючі до нього вартістю 17 млн грн.

Рік тому за ініціативи Сумської облради розпочалася реконструкція, оновлення та оснащення онкодиспансеру. Першим етапом став демонтаж старих будівель та ремонт наявних корпусів. Другий етап – придбання та встановлення лінійного прискорювача. І зараз третій етап – купівля комп’ютерного томографа. Без нього лікування на лінійному прискорювачі неможливе.

Аби з стіл вагою до тонни та сам томограф вагою майже дві тонни вдалося занести в приміщення, довелося демонтувати стіну. Наразі розпочнеться монтаж КТ. Планується, що перших пацієнтів зможуть обстежити вже в липні.

За словами медиків комп’ютерний томограф не тільки виявляє пухлини, але й дозволяє диференціювати злоякісні новоутворення від доброякісних, а також оцінити стан та особливості первинної пухлини, визначити наявність та поширеність метастазів. На його основі зібрана унікальна система, яка дозволяє точно спланувати проведення лікування на лінійному прискорювачі.

За статистикою, діагноз «онкозахворювання» мають майже 40 тисяч жителів Сумщини, щороку додається 4,5 тисячі нових пацієнтів.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg