Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow СБУ затримала депутата Охтирської районної ради за підозрою у державній зраді
СБУ затримала депутата Охтирської районної ради за підозрою у державній зраді Печать
Автор Админ   
10.05.2022 г.



Служба безпеки України в Охтирському районі викрила депутата районної ради на держзраді: посадовець під час тимчасової окупації Тростянця активно допомагав ворогу та закликав громадян переходити на бік загарбників.

За даними досудового слідства,  під час окупації Тростянця посадовець за власної ініціативи налагодив контакт з офіцерами збройних сил  рф та запропонував свою допомогу та сприяння.

Зокрема, оперативники спецслужби задокументували, що зловмисник забезпечував ворога продуктами харчування та предметами першої необхідності, безперебійним енергопостачанням  до місць дислокації, допомагав орієнтуватись на місцевості, а також поширював через інтернет заклики до мешканців Охтирщини щодо підтримання дій окупантів.

Правоохоронці затримали посадовця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, йому повідомлено  про підозру за ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 111 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Служба безпеки України наразі перевіряє інформацію щодо можливої причетності до державної зради інших посадовців районної ради.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg