Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Положанка надихнулась ідеєю Садів Перемоги
Положанка надихнулась ідеєю Садів Перемоги Печать
Автор Админ   
03.05.2022 г.



На Положанці Людмила Бейзим з рідними та друзями висадили 14 фруктових дерев,26 декоративних, 60 кущів бузку 

Заступник міністра регіонального розвитку Іван Лукеря написав на своїй сторінці фейсбук, як він розуміє , що таке Сади Перемоги.

«Коли на Херсонщині люди садять сади для себе і сусідів, які виїхали. І після повернення на українську Херсонщину щоб сусід також зібрав врожай»,- написав Лукеря..

Цей допис надихнув Людмилу Бейзим та її близьких з села Корабельське, яке частіше називають Положанкою.

Невеличке село Корабельське Охтирського району Сумської області, в якому немає ні магазину, ні будинку культури, ні пошти, ні бібліотеки...жодної бюджетної установи.  

Та в селі є самоорганізовані дружні сусіди, які навіть у воєнні часи косять траву на дитячому майданчику, прибирають сміття з сільського стадіону.

«На сьогоднішній день, між авіатривогами та робочими буднями, сусіди, в тому числі і діти, збирались невеликими групами, щоб навести лад на прилеглій території: висадили 14 фруктових дерев, 26 якихось декоративних дерев та 60 кущів бузку (не закуповували, а викопували у сусідів у кого що було, звісно з дозволу ). Побілили більше 140 різних насаджень на нашому стадіоні.

!!! Тож, шановні друзі, якщо ви хочете робити добрі справи, але не знаєте де - приїжджайте в наше дружнє село Корабельке. Вільного місця для насаджень, клумб і т.д. ще дуже багато,» - написала  Людмила Бейзим, депутат Охтирської міської ради.

Пані Людмила відома багатьом як організатор Положанської Купали, а також вона запровадила оплату карткою за харчування в ЗОШ№1. 

Сподіваємось, після перемоги пані Людмила зможе здійснити всі свої добрі ініціативи.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg