Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Кримінальна хроніка Охтирки: підпал авто, вилучення зброї, шахрайство
Кримінальна хроніка Охтирки: підпал авто, вилучення зброї, шахрайство Печать
Автор Админ   
01.05.2022 г.



Більшість поліцейських новин останнім часом пов’язана зі зброєю. Новини останніх днів від Охтирської поліції.

Охтирські поліцейські викрили чоловіка у скоєнні підпалу автомобіля

Зловмисник, бажаючи помститись, влучив запаленою пляшкою з легкозаймистою речовиною у машину свого знайомого. Однак залишитися невикритим йому не вдалося. Тепер за скоєне чоловіку доведеться відповідати згідно з Кримінальним кодексом України. 

По допомогу до поліцейських звернувся місцевий мешканець та розповів, що вночі невідомі спалили його автомобіль.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції.

У ході оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили особу зловмисника. Ним виявився 21-річний знайомий заявника, який на фоні неприязних відносин, виготовив та кинув саморобний запалювальний пристрій у машину свого опонента. 

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 «Умисне знищення або пошкодження майна» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.



Свідомі громадяни Охтирського району продовжують добровільно здавати зброю

До відділення поліції №1 (м. Тростянець) звернувся 47-річний мешканець одного із сіл Охтирського району та повідомив, що бажає добровільно видати протитанкові міни. 

Чоловік пояснив, що на початку квітня, перебуваючи в лісосмузі, неподалік від села, де він проживає, виявив три протитанкові міни "ТМ-62". 

Розуміючи, що вказані боєприпаси несуть загрозу як для нього самого, так і для оточуючих, він виявив бажання добровільно їх видати працівникам поліції у встановленому законодавством порядку.

Охтирський районний відділ поліції нагадує громадянам, що у разі добровільної видачі зброї, боєприпасів, вибухових пристроїв чи речовин, особа звільняється від кримінальної відповідальності.



Охтирські поліцейські затримали чоловіка за підозрою у вчиненні хуліганських дій 

До поліції надійшло повідомлення від жінки про те, що невідомий чоловік причепив гранату "Ф-1" до перемикача поворотів в їх автомобілі, після чого сів за кермо свого транспортного засобу та поїхав у невідомому напрямку. 

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції, яка і встановила події цього дня.

Виявилось, що напередодні зловмисник, зупинив двох чоловіків нібито для перевірки документів. Так, як він був одягнутий у камуфльований одяг, у громадян склалося враження про те, що це військовослужбовець. Тому вони безперешкодно надали йому свої документи. 

Після чого зловмисник поклав чужі паспорти до кишені та наказав їхати попереду його автомобіля начебто до відділу поліції, що чоловіки й зробили.

Дорогою зловмисник побачив автомобіль Hyundai Tucson, що рухався позаду нього. Тож довго не думаючи перекрив проїзну частину, тим самим змусивши його зупинитись. 

У результаті чого між водієм цього автомобіля та псевдовійськовослужбовцем виник конфлікт, у ході якого зловмисник дістав з кишені гранату "Ф-1" та причепив її до перемикача поворотів у чужому автомобілі та поїхав геть.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів, менше ніж за годину, працівники поліції встановили особу зловмисника. Ним виявився 41-річний місцевий мешканець, який насправді не є військовослужбовцем. 

Наразі його затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg