Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow У Сумах хочуть створити добровольчі формування
У Сумах хочуть створити добровольчі формування Печать
Автор Админ   
17.02.2022 г.



Сумські депутати звернулися 16 лютого до військового керівництва України з проханням пришвидшити процес створення добровольчих формувань в громаді.

На відміну від тероборони, члени цих формувань будуть підпорядковуватися Збройним силам, але не стануть військовослужбовцями. 

Сергій Савченко - ветеран російсько-української війни, батько загиблого в АТО Максима Савченка. Говорить, що Суми знаходяться за 40 кілометрів від кордону і, в разі масованого наступу з Російської Федерації, місто може швидко опинитися в окупації. У такому разі територіальної оборони тут не буде.

"Сили територіальної оборони входять в склад Збройних сил України, і вони відійдуть однозначно звідси. Вони перетворяться на бойові підрозділи, вони будуть воювати в окопах, але на окупованій території повинні залишитися ті люди, які будуть створювати далеко некомфортні умови для окупанта. Загарбати якусь територію, можливо, невелика проблема, а от проблема - утримати цю територію.", - вважає Савченко.

Він пропонує вже зараз місцевій владі готуватися до партизанської війни.

"Цю проблему для окупантів можуть створити такі організації, як у нас. У нас немає вікового цензу, у нас немає вимог до стану здоров’я. У нас ті, хто патріотично налаштований, хто не буде миритися з окупацією", - говорить чоловік.

До добровольчих формувань можуть долучитися ті, кого не взяли в тероборону

На сесії міськради 16 лютого Сергій Савченко та голова Спілки ветеранів Сумщини Володимир Лаврик звернулися до депутатів міста з проханням підтримати створення в громаді добровольчого батальйону. За словами Володимира Лаврика, багатьох ветеранів російсько-української війни сьогодні не беруть в тероборону.

"Деякі з них мають групи інвалідності, за станом здоров’я не можуть служити, також вже багато "хлопців" мають вікову межу 55+, теж не можуть бути зараховані до батальйону. Тому, згідно із законодавством, можна буде формувати добровольчі формування незалежно від стану здоров’я, вікової межі та іншого. Тим більше досвід у всіх практично є", - сказав Лаврик.

Депутати міської ради проголосували за звернення до Головнокомандувача Збройних сил, командувача Сил територіальної оборони України з проханням створити добровольчі формування на території Сумської територіальної громади. 24 депутати з 32 присутніх підтримали це звернення.

Джерело: Суспільне  

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg