Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирській ЦРЛ рекомендували оптимізувати видатки, а не переводити на неповну ставку
Охтирській ЦРЛ рекомендували оптимізувати видатки, а не переводити на неповну ставку Печать
Автор Админ   
14.02.2022 г.



Голова ОДА вважає ситуацію з виплатою зарплати в Охтирській ЦРЛ неприпустимою. Щоб виплатити підвищену зарплату, в Охтирській ЦРЛ скоротили частину персоналу, а частину перевели на 0,75 ставки.

14 лютого на апаратній нараді голова Сумської ОДА Дмитро Живицький зажадав пояснень від міського голови Павла Кузьменка, чому так сталося.

Павло Кузьменко розказав, що Охтирська лікарня може отримати по укладеним договорам від держави 148 млн.грн до кінця року, а потрібно - 162 млн. Скорочення буде та оптимізація - заявив очільник Охтирки. На що міському голові порекомендували грамотно проводити оптимізацію видатків.

Голова облдержадміністрації ще раз наголосив, що ситуацій, коли працівників закладів охорони здоров’я змушують писати «добровільні» заяви на звільнення чи переведення на неповну ставку, на Сумщині не має бути.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року за ініціативи Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО запроваджено підвищення заробітної плати для лікарів і для середнього медичного персоналу. Для лікарів тепер зарплата становить 20 тис. грн, для середнього медичного персоналу – 13500 тис. грн . Заробітна плата повинна бути не менша відповідно встановлених норм.

Заступник голови облдержадміністрації Олена БОЙКО повідомила, що станом на сьогодні заробітна плата усіма закладами охорони здоров’я нарахована і виплачена. Разом з тим є інформація, що в окремих закладах відбулося переведення окремих працівників на понижену ставку. Зокрема, така ситуація спостерігається в Охтирській ЦРЛ, Шосткинському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги.

Голова облдержадміністрації ще раз наголосив, що ситуацій, коли працівників закладів охорони здоров’я змушують писати «добровільні» заяви на звільнення чи переведення на неповну ставку, на Сумщині не має бути.

«З Офісом Президента України сконтактували всеукраїнські громадські організації, які об’єднують медичних працівників, і ми налагодили свою паралельну взаємодію та збір інформації щодо таких випадків. І вже була озвучена інформація щодо переведення на понижену ставку лікарів не лише вищезазначених громад, а й медичних закладів Бурині, Путивля та інших міст. Ми цю ситуацію моніторимо і я прошу голів громад проконтролювати, щоб таких випадків в області не було», – підкреслив Дмитро Живицький.

За словами голови облдержадміністрації, очільник МОЗ наголосив, що найближчим часом усі медичні працівники одержать підвищену зарплату за січень. За словами Віктора Ляшка, проходитимуть перевірки лікувальних закладів, керівники яких перевели персонал на неповну ставку.

Джерело: Охтирка.інфо, Сумська ОДА  

Охтирська міська рада обурилась "неправдивою" інформацією.  В ОДА, мабуть, придумали про понижені ставки. Охтирська ЦРЛ ніби платить більшості лікарів  1,25 та 1,5 ставки. Ну а про медсестер та санітарок кому ж цікаво?



 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg