Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Чи поважають вас ті, кому ви довірили місто? Ні…
Чи поважають вас ті, кому ви довірили місто? Ні… Печать
Автор ГородА   
07.02.2022 г.



Секретарем Охтирської міської ради стала Вікторія Булах, депутатка від ОПЗЖ, комуністка по життю. Чому варто говорити про це призначення? 

Секретарем Охтирської міської ради стала Вікторія Булах, депутатка від ОПЗЖ, комуністка по життю. 27 січня, за поданням міського голови Павла Кузьменка, її було обрано на другу за значенням посаду у місті. Тобто за відсутності міського голови, містом керуватиме саме вона. Якщо охтирчани не забули, у такий спосіб владу свого часу здобув Олександр Цілуйко. 

 

Чому варто говорити про це призначення? Бо воно сколихнуло охтирські соціальні спільноти. І що характерно, обурених виявилося значно більше, ніж задоволених. Люди пишуть про те, що депутатом Вікторія стала не тому, що обралася, а тому, що поступилися місцем обрані за списком – і це, хоч і не заборонено, але й не прикрашає. Що для неї Росія, яка відхопила у нас добрячий шмат території і продовжує загрожувати щодня, - зовсім не агресор. І що її біографія – це до 2020 року невтомна праця на фронті комуністичної ідеології, яка в Україні заборонена законом. Чи це та людина, яка сьогодні потрібна Охтирці для консолідації? 

Люди пишуть про те, що депутатів Кузьменко можливо й згуртував, здобувши голоси ОПЗЖ, а от громаду – навряд. Але ми тут хотіли зачепити дещо інший аспект. Як сам Кузьменко – посадова особа, найнята на посаду міського голови людьми, і Булах (Самонова) – тепер теж посадова особа органу місцевого самоврядування – ставляться до громади. Як вони цінують і поважають людей, як джерело влади і добробуту. 

В обговореннях міський голова і секретар міської ради вживають некоректні як для посадовців висловлювання щодо охтирчан. На зауваження щодо висунутої ним кандидатури, Кузьменко називає людину «маріонеткою», а сама Вікторія Булах пише: «Зеленый ответишь за все оскорбления». Дещо раніше з іншої причини, але в тому ж дусі Кузьменко відповідає іншому дописувачу: «Ти що борзий дуже, так давай зустрінемося…». 

Так. Подібних діалогів повна мережа, що говорить про загалом низьку культуру спілкування між людьми. Але ж мова йде про посадовців, про чиновників, які хотіли здобути і здобули публічні посади, котрі мають певні обмеження, регульовані законами. 

Зокрема, «службовці та посадові особи місцевого самоврядування своєю поведінкою мають зміцнювати авторитет державної служби і служби в органах місцевого самоврядування, а також позитивну репутацію державних органів та органів місцевого самоврядування.

Державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування під час виконання своїх посадових обов’язків повинні проявляти стриманість у разі критики чи образ з боку громадян, зауважувати щодо неприйнятності такої поведінки і необхідності дотримання норм ввічливого спілкування…» і так далі, і так далі. 

Простими слова, якщо посадовці публічно нехтують законом, то що тоді вимагати від простої людини? У нас все ок?

ImageImageImage 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg