Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Завершене досудове розслідування щодо продажу стадіону «Ювілейний»
Завершене досудове розслідування щодо продажу стадіону «Ювілейний» Печать
Автор Админ   
03.02.2022 г.



Справу заступника начальника Управління державної виконавчої служби Сумської області  передадуть до суду. Посадовця звинувачують у завданні збитків у 385 млн грн. 

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно заступника начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Сумській області, зловживання повноваженнями якого з метою отримання неправомірної вигоди завдало істотної шкоди охоронюваним законом інтересам (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Підозрюваному та стороні захисту 31 січня 2022 року повідомлено про відкриття матеріалів досудового розслідування в порядку ст. 290 КПК України, а після його завершення обвинувальний акт буде передано до суду прокурором.

 Нагадаємо, за даними слідства, підозрюваний, використовуючи повноваження державного виконавця, на підставі виконавчого провадження про стягнення заборгованості з Акціонерного товариства «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» на користь стягувачів виніс постанову про накладення арешту на частку боржника, в тому числі стадіон «Ювілейний». Водночас, державний виконавець не залучив спеціаліста для проведення його оцінки, самостійно визначив вартість не за ринковими цінами, як це передбачено. Відтак 30 грудня 2020 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Північ Агро Сервіс» придбало стадіон за 8 мільйонів 120 тисяч гривень, хоча його ринкова вартість 395 млн грн, відповідно 99,9% корпоративних прав частки в статутному капіталі підприємства – 392, 9 млн грн.

 Такі дії заступника начальника Управління державної виконавчої служби завдали збитків на суму 385 млн грн.

Досудове розслідування проведено Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Сумській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg