Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Від нардепа Задорожнього вимагають захистити підприємців
Від нардепа Задорожнього вимагають захистити підприємців Печать
Автор Админ   
24.01.2022 г.



18 січня в Охтирській міськраді проводив прийом народний депутат Микола Задорожній. Часу у нього було обмаль, але він встиг прийняти усіх, хто прийшов на зустріч.

Першими в кабінет зайшли підприємці та члени громадської ради при виконкомі міськради, яких об’єднала проблема виживання малого бізнесу. Вони ще з 8 години чатували на прихід депутата. У нашому місті та районі існує декілька громадських організацій, які відстоюють інтереси малого бізнесу, роботодавців. Дві організації (керівники Наталія Біленко та Ганна Кравченко) – написали листи з проханням зменшити навантаження на підприємців.

Підтримати товаришів прийшло 10 осіб. Найактивнішими на зустрічі з політиком, окрім Кравченко та Біленко, були Юрій Колодяжний, Тетяна Радченко та Алла Кошман.

Серед основних вимог – скасувати ЗУ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» та Постанову про застосування касових апаратів.

Задорожній пообіцяв підтримати мораторій до кінця року, але аж ніяк не відміну законодавчих актів. На його думку альтернатив РРО (реєстраторам розрахункових операцій) немає. Завдяки запровадженим змінам у бюджет держави на мільярди збільшилися надходження, а цілі галузі, які працюють з імпортом, вийшли з тіні та «сірої» зони.

Стосовно претензій, що не створені умови для справедливої конкуренції, депутат порадив у випадках порушень закону (робота на дому з оплатою комунальних платежів по нижчих тарифах, робота без реєстрації тощо) звертатися до правоохоронних органів. Окрема мова йшла про рахунки за електрику та тепло, що різко зросли. Задорожній теж вбачає в цьому проблему, яку вирішити непросто, але є певні сподівання, що найближчим часом платіжки зменшаться, бо влада спробує довести змову ключових гравців на енергоринку. Крім цього на місцях розробляються програми підтримки малого бізнесу, що підтвердив присутній на зустрічі міський голова Павло Кузьменко.

Наостанок від громадської ради запитали про ситуацію з ремонтом об’їзної. Тут депутат узяв частину провини на себе, за те що передача дороги на баланс облдержадміністрації рухається кволо. Втім просування є, хоча точної дати завершення процесу Задорожній назвати не зміг.

Крім підприємців до нардепа зверталися містяни з низкою інших, переважно особистих питань. Серед іншого просили допомогти виділити землю для будівництва гаражу для транспортного засобу, що використовує дитина з особливими потребами. Прослідкувати за утриманням ліфтів та прибудинкової території. Усунути підтоплення території в районі колишньої школи №7, надати матеріальну допомогу, допомогти з впорядкуванням меморіалу в смт. Чупахівка та з увіковіченням пам’яті Мусеїба Багірова.

Під час зустрічі можна було побачити керуючого справами виконавчого комітету Володимира Гуця та заступника міського голови Олександра Масла. Останній жваво допомагав розбиратися з комунальними питаннями, які цікавили містян.

Нагадаємо. Обов'язкове введення касових апаратів вплинуло на звичайних покупців . З нового року в кав’ярнях, магазинах раптово перестали працювати термінали. Розплатитись картою або за допомогою смартфону можна переважно в великих мережевих магазинах.   

Андрій Міхєєв

 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg