Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирський "ЕКО-маркет" оштрафували на 41,7 тис. грн.
Охтирський "ЕКО-маркет" оштрафували на 41,7 тис. грн. Печать
Автор Админ   
18.01.2022 г.



Ще в листопаді 2019 року Держпродспоживслужбою було проведено аудит оператора ринку ТОВ «ЕКО», що здійснює свою діяльність у м. Охтирка по вул.Батюка.

В супермаркеті було виявлено порушення умов зберігання продуктів. Так, у приміщенні для зберігання кондитерських виробів проломана стіна, стеля з тріщинами, на коробках з продукцією пил від штукатурки. У виробничому цеху на підлозі відсутнє покриття, у приміщенні для зберігання борошна та круп на стінах місцями відсутня плитка, тріщини. Все це не дає змоги ефективно проводити миття та дезінфекцію, сприяє накопиченню бруду та розмноженню патогенних мікроорганізмів, що може призвести до мікробіологічного та фізичного забруднення харчових продуктів.

У приміщенні для зберігання кондитерських виробів та в приміщенні для зберігання рису, борошна, цукру, гречки, пшона лампи розжарювання не захищені плафонами, що може призвести до попадання скла в харчовий продукт, чим може спричинити шкідливий вплив на здоров’я людини.

Не у всіх працівників магазину  було підтвердження проходження медичного огляду.

За виявлені в ході аудиту порушення до оператора ринку було застосовано штрафні санкції у сумі 41 730 грн. на підставі п.1 ч.1 ст. 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин, законодавства про харчові продукти та корми».

Суб’єкт господарювання не погодився з постановою про накладення штрафу та оскаржив її до суду.

Але  в задоволенні позову ТОВ «ЕКО» 23 грудня 2021 року суд відмовив . Держпродспоживслужба довела законність винесеної постанови про накладення штрафу  .

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg