Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирській міський голова звітував у напівпорожньому залі
Охтирській міський голова звітував у напівпорожньому залі Печать
Автор Админ   
17.01.2022 г.



Охтирській міський голова звітував у напівпорожньому залі. Приблизно 70 чоловік, більшість з яких чиновники – явно не на таку кількість відвідувачів налаштовувався мер. Чи саме на таку?

Про те, що 5 січня в МЦКІД «Кнєжа» о 17:00 відбудеться річний звіт Охтирського міського голови Павла Кузьменка, оголошення виставили на офіційному сайті міськради завчасно. Однак, анонс події, яку чекало чимало містян, з’явився у незручний день. 1 січня не до серфінгу в Інтернеті. Оголошень в місцевій пресі не розміщували. Інформація дублювалась лише в популярних групах соцмереж по ініціативі адмінів. 

Цього вечора при вході в «Кнєжу» перевіряли наявність ковідного сертифікату та захисної маски. Можливо, карантинні заходи ще когось з охочих послухати мера завернули додому.

Врешті-решт захід проходив у напівпорожній залі. Приблизно 70 чоловік – явно не на таку кількість відвідувачів налаштовувався мер. Чи саме на таку? Побачивши, що не так вже й страшно, мабуть, Кузьменко пожалкував, про відмінений звіт за перші 100 днів, звичний для усіх високопосадовців.

Значиму для громади зустріч проігнорували навіть деякі місцеві ЗМІ. Припускаю, не з якихось принципових питань, а просто проґавивши подію. Відразу після завершення звіту почалося жваве обговорення організації найближчим часом окремої прес-конференції для журналістів.

Зустріч складалася з 2 частин. Перша – доповідь мера про здобутки Охтирки у 2021 році та плани на майбутнє. Друга – відповіді на питання.

Аудиторія - конгломерат місцевих чиновників, посадовців, депутатів. Тобто атмосфера в залі встановилася цілковито «промерська». Попри присутність на звіті представників опозиції – сиділи вони мовчки у дальній частині залу. Жодних реплік чи питань з вуст опозиціонерів не прозвучало. А причепитися було до чого. Особливо, коли на початку зустрічі, замість яскравої інфографіки замайорів чорний екран. Пересічні громадяни голосно жартували – ось і все, що зробив Кузьменко за рік. Яскравішої ілюстрації не придумати!

Ватажки опозиції та ті, хто щосесії заливали Кузьменку сала за шкуру, на звіт міського голови неочікувано (чи знову ж таки далекоглядно) не прийшли. Тому полум’я з такої чудової іскри не роздмухали.

Роль критиків мера узяла на себе громадськість. Більше половини питань задали члени Громадської ради, яку очолює Наталія Біленко. З числа автономних активістів варто відзначити блогера Ігоря Новицького та медійника-аксакала Віктора Бреня. Вони не обмежилися гострими питаннями, а кинули в обличчя меру серйозні звинувачення.



Новицький – у бездіяльності, ігноруванні передвиборної програми та програми соц-економ розвитку (як у звіті, так і у справах). Брень – у брехні, знищенні Охтирського радіо та негуманному відношенні до людей та особисто до нього самого. Конкретно - 27 жовтня за словами 80-річного журналіста мер довів його на роботі до запаморочення, а потім залишив без допомоги.

Кузьменко приніс вибачення за події 2-місячної давнини, але рішення про переїзд радіо зі школи №1 до будівлі колишнього першого ЖЕКу (Чкалова, 27 А) не змінив.



Брень у якості протесту покинув зал. До цього зал таким же чином покинув попередній оратор, який звинуватив міського голову у проведенні здирницьких тарифів. 

Серед питань, які ще турбували громаду, наступні. Коли реалізуються проекти Громадського бюджету; чому ми пасемо задніх у порівнянні з Тростянцем стосовно ремонту доріг; як сталося, що попри купу недоробок у місті в бюджеті заощадили 32 млн.; коли тротуари та пішохідні зони стануть безпечними; коли введуть «Картку охтирчанина», яка серед іншого здешевить проїзд «маршрутками»; коли відремонтуємо «об’їзну» тощо.

Конкретних відповідей з термінами виконання присутні не почули. Міський голова обмежився декларуванням методів вирішення проблем та вкотре підтвердив бажання зробити для громади все найкращим чином. «Погано робити не хочеться, а добре робити ми ще не навчилися» - квінтесенція заходу вклалася в одне речення мера.

Загалом Павло Кузьменко тримався гідно, навіть за емоційні спічі дякував і не нападав у відповідь. З лексичного запасу міського голови кудись зникли сталі тиради про ворогів, які заважають працювати. Провокативні питання щодо мера-попередника, обговорював без особливого бажання. Можна сказати, відмовчувався. А депутатів, у яких громадськість вкотре наполягає забрати так звані депутатські кошти, навіть спробував захистити. Мовляв там усього по 32 тис. на депутата і якщо їх направлять на користь громаді – нічого в цьому страшного, головне щоб не на самопіар. Більше того, мер подякував депутатському корпусу та поіменно ряду посадовців – серед яких згадав медиків: директора ЦРЛ Петра Збаражського, директора центру первинної медико-санітарної допомоги Олену Максименко та гол. лікаря стоматполікліники Валентину Корабельську.

В кінці зустрічі Павло Кузьменко привітав всіх охтирчан з прийдешніми святами і в доброму настрої покинув зал. 

Андрій Міхєєв


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg