Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Сумщині покарано бойовика
На Сумщині покарано бойовика Печать
Автор Админ   
13.01.2022 г.



За матеріалами СБУ суд покарав командира спецпідрозділу бойовиків, який охороняв їхніх «кураторів» та військову техніку з РФ  

СБУ проводить системну роботу із викриття та притягнення до кримінальної відповідальності учасників незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР». За матеріалами української контррозвідки до 8 років ув’язнення засуджено командира спецпідрозділу бойовиків.

Зловмисник забезпечував особисту охорону ватажків ОРДЛО та їхніх російських «кураторів». Крім того, він супроводжував переміщення військової техніки ворожих угруповань для участі у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у 2017 році на спробі в’їзду в Україну з території РФ.

За даними слідства, зловмисником є мешканець Одеси, який у 2014 році виїхав в Донецьк і добровільно приєднався до лав незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Там він входив до складу спецпідрозділу бойовиків. Потім його призначили «керівником розвідки», а згодом – командиром ворожого угруповання.

Суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Вирок суду набуває законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку не було подано.

Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури. 

Пресслужба СБУ в Сумській області


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg