Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В ОДА нагадали, кому потрібно щепитися до 17 січня
В ОДА нагадали, кому потрібно щепитися до 17 січня Печать
Автор Админ   
30.12.2021 г.



МОЗ розширило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим.

Про це під час відеоселекторної наради із головами райдержадміністрацій та громад нагадала заступник голови Сумської облдержадміністрації Олена БОЙКО

«Працівники органів місцевого самоврядування, тобто місцевих рад та їх виконавчих органів, а також комунальних підприємств, установ та організацій до 17 січня мають бути вакциновані або мати на руках довідку від лікаря про протипоказання», – наголосила Олена Бойко. 

За її словами, у багатьох громадах Сумщині сьогодні ще недостатній рівень щеплених проти COVID-19 працівників. Тому заступник голови облдержадміністрації закликала керівництво громад вести активніше вакцинальну кампанію. З 17 січня не має бути ситуацій, коли робота частини органів місцевого самоврядування чи комунальних підприємств заблокована, бо більшість працівників відсторонена від роботи.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом розширило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

- центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

- місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

- закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності;

- органів місцевого самоврядування; 

- закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;

- комунальних підприємств, установ та організацій.

Працівники вищезазначених установ, які не щепляться проти COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg