Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Нардеп Задорожній розказав, які проекти фінансуватиме держава в Охтирці
Нардеп Задорожній розказав, які проекти фінансуватиме держава в Охтирці Печать
Автор Админ   
13.12.2021 г.



Охтирська громада може  отримати кошти на власний розвиток з державного бюджету. Про це 9 грудня на засіданні бюджетної комісії розказав присутнім народний депутат Микола Задорожній.

Держава вже фінансує реконструкцію Охтирської гімназії та басейну ЗОШ №3. Виготовлений проект стадіону ЗОШ №3, що дозволить претендувати на отримання коштів від держави. Загальна вартість робіт приблизно 30 млн. грн., отже міська громада має виділити не менше 3 млн. грн. Але набагато більше шансів мають проекти співучасті, де не менше 30 відсотків фінансує місцева громада.

Далі нардеп торкнувся теми доріг. Вже виготовлена ПКД на ремонт дороги по вул. Революції. Це теж за словами нардепа можливість залучити фінансування від держави. Але по дорогам конкуренція за отримання фінансування дуже велика.  Як повідомив М.Задорожній, реалізовані проекти ремонту доріг в Чернеччинській громаді мали фінансування 50/50.

Розказав депутат і про найболюче :щодо об’їзної дороги. За оптимістичним сценарієм в березні 2022 необхідно буде виготовити ПКД. На даний час погоджується рішення Уряду про передачу області ділянок дороги, що на балансі НГВУ. Дуже важко, але посувається процес з виділенням земель під кільцеву дорогу на території Чернеччинської ради. Це розпайовані землі, де необхідно отримати погодження власників. 

Охтирська громада може розраховувати на програми Держбюджету, щодо ремонту харчоблоків. Має бути відновлена програма Питна вода. Це можливість ремонту очисних споруд. Депутат підкреслив, що необхідно уточнити, чи працює це для об'єктів’концесії.

Говорив депутат про можливість реконструкції тепломереж з посиланням на досвід м.Миколаїв.

Наступного року має відбутись технічне переоснащення лікарні. ЦРЛ має отримати сучасне рентгенологічне обладнання, а у стоматологічній лікарні буде комп’ютерний томограф.

На завершення Микола Задорожній побажав Охтирській міськраді консолідувати свої зусилля в роботі на благо охтирчан і пообіцяв сприяти в цьому наскільки це в його можливості.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg