Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В колишній Хухрянській лікарні створять стаціонарне відділення
В колишній Хухрянській лікарні створять стаціонарне відділення Печать
Автор Админ   
12.12.2021 г.



В с. Хухра Охтирського району створять стаціонарне відділення, де надаватимуть паліативну допомогу 

Незабаром на базі колишньої Хухрянської лікарні буде створено нове стаціонарне відділення, де близько 20 осіб зможуть отримати паліативну та хоспісну допомогу.

Сільською радою у 2022 році планується проведення всього необхідного комплексу капітальних робіт, облаштувань та закупівль.

«У підсумку результатами реалізації проєкту матимемо створений новий заклад з належними умови проживання до 20 осіб, що отримуватимуть паліативну та хоспісну опіку. Це в свою чергу, створення нових робочих місць. Додаткові відрахування до місцевого бюджету. Покращення перспективи розвитку території. А головне, відділення вийде на рівень самоокупності», - розповів голова громади Роман Бублик.

Чернеччинська громада стала учасником проекту Міністерства соціальної політики «Розвиток соціальних послуг» і отримає в 2022 році фінансування розвитку у громаді базових соціальних послуг в першу чергу для осіб з інвалідністю та людей похилого віку. На 20 громад переможців, серед яких Чернеччинська, держава виділила 10 млн. грн.

Довідка. Паліативна допомога – це комплексний підхід, мета якого – забезпечити максимальну якість життя пацієнта з невиліковним (смертельним) захворюванням і членів його родини, шляхом запобігання та полегшення страждань завдяки ранньому виявленню і точному діагностуванню (оцінці) проблем, що виникають, та проведення адекватних лікувальних заходів (при больовому синдромі та інших розладах життєдіяльності), а також надання психосоціальної та моральної підтримки.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg