Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Сумщині створено триденний запас кисню
На Сумщині створено триденний запас кисню Печать
Автор Админ   
12.11.2021 г.



В області створено триденний запас , постачання кисню продовжується,- запевнив очільник облдержадміністрації Дмитро Живицький

За його словами, наразі лікарні забезпечені киснем. Крім власного кисню, здійснюються поставки додаткової потреби з інших областей.

«На час проведення ремонтних робіт на «Техногаз-С» орієнтовно упродовж трьох діб перебоїв із постачанням кисню не буде. Його доставлятимемо із Черкаської та Запорізької областей. Окрім того, є домовленість про отримання балонного газу від «Енергоатому», як буферний запас. Ми забезпечуємо транспорт і балони, в чому згодилися допомогти спонсори», – розповів Дмитро Живицький.

Окрім того, «Техногаз-С» закупило нове обладнання. Установку планують здійснити, коли пікова ситуація із СОVID-19 спаде. Реконструкція системи дозволить вдвічі збільшити виробництво кисню, тож є передумови, що потреба завезення кисню з інших регіонів відпаде.

Голова облдержадміністрації додав, що можливість генерування кисню для медичних закладів силами промислових підприємств регіону розглянули також на зустрічі із машинобудівниками. Опрацьовувалася можливість розконсервування існуючих установок на деяких підприємствах. 

«Ми активно працюємо над максимальним забезпеченням медзакладів централізованим киснепостачанням, адже централізована подача кисню певного тиску і якості сприяє лікуванню не лише коронавірусної хвороби, але і використовуватиметься у майбутньому під час лікування широкого спектру захворювань», – підкреслив Дмитро Живицький.

КНП ОМР “Охтирська ЦРЛ” визначена опорним закладом в Охтирському районі для госпіталізації хворих з COVID-19. Для пацієнтів з COVID-19 та підозрою  виділено 126 ліжко-місць. Станом на 12 листопада на лікуванні в лікарні знаходиться 83 особи, з них: у 76 хворих підтверджений COVID-19, на кисневій підтримці перебуває 82 пацієнти. За добу: поступило – 13, виписано – 5, померло – 2. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg