Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Ресурсів не вистачає ні людських, ні фінансових, - Кузьменко про ковід
Ресурсів не вистачає ні людських, ні фінансових, - Кузьменко про ковід Печать
Автор ГородА   
08.11.2021 г.



Вже котрий тиждень поспіль одною з найгарячіших тем апаратних нарад при міському голові стає ковід. Новини з лікарняних палат невтішні: хворих більше, ніж ліжок; бракує кисню; люди помирають фактично щодня.

«Ресурсів не вистачає ні людських, ні фінансових», - так характеризував ситуацію міський голова Охтирки Павло Кузьменко у понеділок 1 листопада. 

За цими словами криється чиясь трагедія і безвихідь, чиясь смерть і незворотна втрата, чиясь втома і розпач. І якщо вони не ваші, то можна звісно йти у соціальні мережі і розповсюджувати теорії змови і конспірологічні сюжети, запозичені з Інтернет-помийок. Можна скаржитися на владу (і це виправдано, бо косяків наробили безліч), а можна й переглянути власний погляд на ситуацію, зокрема на дотримання елементарних правил протиепідемічної безпеки і вакцинацію. 

Станом на 25 жовтня, коли відновлювався освітній процес після осінніх канікул, 100% вакцинації усіх працівників двома дозами не було в жодному закладі, тому для учнів 5-11 класів запроваджено дистанційне навчання. На теперішній час, за повідомленням Охтирської міської ради, відсоток працівників закладів загальної середньої освіти, які мають вакцинацію двома дозами, становить:

ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 – 91%;ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 – 89%;ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 – 99%;ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 імені Остапа Вишні – 91%;ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 імені Р.К. Рапія – 69%;ЗОШ І-ІІ ст. № 6 – 73%;ЗОШ І-ІІІ ст. № 8 – 77%;ЗОШ І-ІІ ст. № 9 – 82%;ЗОШ І-ІІІ ст. № 11 – 92%;ЗОШ І-ІІІ ст. імені Б.Д. Антоненка-Давидовича – 84%.

Влада повідомляє, що навчання за очною формою відновиться після прийняття відповідного рішення Сумською обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Ніхто не каже, що, щеплення – це панацея. Щеплення – це шанс, і наші люди його змарнували, не використали вчасно. Зараз пішли вакцинуватися, але не за переконанням, а лише тоді, коли держава почала застосовувати адміністративний вплив: закрилися школи, тебе не впускають у магазин і ти не можеш працювати повноцінно. Але ж все це було передбачувано ще влітку, з огляду на ситуацію в сусідніх країнах, розвиток хвороби і реакцію на це урядів держав. Але, як казав Леонід Макарович: маємо те, що маємо… 

Дозволимо собі цитату, бо те про що думаємо, розумні люди вже сказали простими і зрозумілими словами:

«Якби наші громадяни так переймалися всіма своїми правами, як вони переймаються правом не вакцинуватися, то ми би жили з вами у значно справедливішій країні. Але новоявлених конституціоналістів і спеціалістів з прав людини мушу розчарувати. 

Минулого тижня я зробив на цю тему окремий ефір на Радіо Культура з авторитетним правозахисником Володимиром Яворівським, де розпитував його «що і до чого». Короткий висновок такий: заставити вас вакцинуватися не може ніхто, бо це справді буде порушення прав і свобод. Але виставляти обмеження для невакцинованих держава має повне право. Не вірите? Можете судитися з державою. Але перед цим треба знати, що аналогічні позови вже неодноразово були в Європейському Суді з Прав Людини і для антивакцинаторів вони завершилися програшем. 

Перевіряти сертифікат вакцинації на вулиці поліція не може. Але в громадському місці - може. І це жодним чином не буде втручання у вашу медичну таємницю. Бо перевіряють не ваш стан здоров'я, а справжність державного документа, за підробку якого світить серйозне покарання. І так далі...» (журналіст Вадим Карп’як).

Станом на 7 листопада , з початку епідемії  встановлено 5822 випадки захворювання, 4928 осіб одужали, 95 хворих померли.

Сімейні лікарі просять здорових людей не телефонувати до 14-ї години, бо кількість дзвінків така, що вони не можуть відповісти усім хворим! Кому потрібен сертифікат про вакцинацію, телефонуйте будь ласка у другій половині дня, - просять вони.

Для уникнення черг з 26 жовтня в Охтирці відкрито додатковий Центр масової вакцинації населення за адресою: вул. Чкалова, 27а (колишнє приміщення ЦНАПу). Пункт вакцинації по вул. Армійській, 2 (колишнє приміщення дитячої бібліотеки) теж працює. Звертатися пропонують з 9.00 години до 14.00 години, у суботу – з 8.30 до 15.00 год. 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg