Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow У Сумах ліквідували Центр дозвілля молоді
У Сумах ліквідували Центр дозвілля молоді Печать
Автор Админ   
27.10.2021 г.



Сьогодні, 27 жовтня, на сесії Сумської міськради депутати проголосували за рішення «Про припинення діяльності комунальної установи «Сумський міський центр дозвілля молоді» Сумської міської ради

Сьогодні, 27 жовтня, на сесії Сумської міськради депутати проголосували за рішення «Про припинення діяльності комунальної установи «Сумський міський центр дозвілля молоді» Сумської міської ради шляхом поділу на комунальну установу Сумської міської ради «Центр культури та дозвілля» та комунальну установу «Молодіжний центр «Романтика» Сумської міської ради».

Питання викликало масу питань. Мало кому було зрозуміло, навіщо ліквідувати ЦДМ, якщо можна виділити МЦ «Романтика» в окрему структуру. Проти виступили молодь, частина депутатів, директор ЦДМ, проте мер Сум Олександр Лисенко поставив на голосування проект рішення. У результаті – за було 26 голосів, 1 утримався, 3 проти.

За ліквідацію проголосували усі фракції, окрім «Батьківщини», членом якої є директор центру Ігор Ганненко. Мер Сум голосував «за».

На думку директора поки чинної установи Ігоря Ганненка, все це робиться заради посад.

"Це все ж таки ліквідація тому, що припиняють діяльність установи Центру дозвілля молоді шляхом поділу на дві інші. Але знову ж таки ситуація дуже цікава тому, що створюють дві нові установи, але людей, їм можуть запропонувати перейти на посади в ці дві нові установи або не пропонувати. Ми думаємо, що намагаються переформатувати нашу роботу тому, що деяким людям хочеться зайняти певні посади", – говорить директор міського Центру дозвілля молоді Ігор Ганненко.

Більше про роботу Центру та перспективи говорили з його очільником Ігорем Ганненком в ефірі програми "Сьогодні. Головне".

На думку експерта ГО "Бюро аналізу політики" Віктора Бобиренка, таке рішення – політично вмотивоване.

"Я думаю, що це договірняк. Ділили посади. Й молодіжну політику випросили собі "Слуги народу" і тепер роблять рокірування, відповідно, зсаджують з потяга тих, хто прийшов минулого разу, і намагатимуться ставити своїх. Для "Слуг народу" молодіжна політика – це пріоритет. Так робиться зараз не тільки в Сумській області, а й по всій Україні. Оскільки фокус-групи показують, що для "Слуг народу" основна вікова група – 18-29 років, вони будуть з нею працювати й щоб показувати результати, потрібні якісь інструменти. Тому молодіжний центр вони заберуть собі й взагалі, весь відділ молоді та будуть по цій дорозі працювати", – вважає Бобиренко.

У ЦДМ поки речі не пакують. Але не складають плани на далі, ніж на два місяці. 

Джерело: sumy.today 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg