Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow У Сумах пройшов форум «Велике будівництво. Дороги»
У Сумах пройшов форум «Велике будівництво. Дороги» Печать
Автор Админ   
29.09.2021 г.



Ключові об’єкти, будівництво яких буде продовжено в 2022 році, це автомобільні дороги Н-12 Суми – Полтава та Н-07 Київ – Суми – Юнаківка. 

Влада збирається продовжувати будівництво доріг в Україні. Про це зазначали керівники області під час першої локації форуму – на ділянці автомобільної дороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка, відремонтованої в рамках програми «Велике будівництво».

Тут відбувся огляд збудованого дорожнього полотна, демонстрація унікального обладнання для контролю якості доріг та презентація планів і перспектив дорожнього будівництва на Сумщині.

Участь у форумі взяли голова обласної ради Віктор Федорченко, голова ОДА Дмитро Живицький, народні депутати України Михайло Ананченко та Антон Швачко, директор державного підприємства «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна» Артем Безуглий, депутати обласної ради, представники Служби автомобільних доріг у Сумській області та СНАУ.

На Сумщині мережа автомобільних доріг загального користування складає 7219,8 км, з них 2084,5 км – дороги державного значення, 5135,3 км – дороги місцевого значення. З державного бюджету на ремонт доріг цьогоріч передбачено фінансування 1млрд 913 млн, а виконання робіт уже здійснено на 2,8 млрд. Всі роботи будуть повністю профінансовані і заборгованості не залишиться. Запланований обсяг фінансування робіт автомобільних доріг загального користу­вання місцевого значення становить майже 1 млрд грн. Ця сума є вдвічі більшою, ніж витрачалося у 2018-2019 роках, і вищою за минулорічну.



Начальник Служби автомобільних доріг у Сумській області Іван Романюк повідомив, що за 2016-2019 роки в регіоні відремонтовано 126 км доріг державного значення, за 2020 рік – 195 км, планом на 2021 рік передбачено відремонтувати 220 км доріг державного значення. Ключові об’єкти, будівництво яких буде продовжено в 2022 році, це автомобільні дороги Н-12 Суми – Полтава та Н-07 Київ – Суми – Юнаківка. «Київський і полтавський напрямок будуть повністю завершені наступного року. Фінансування зараз рекордне, тому у нас є впевненість, що всі плани по ремонту доріг будуть завершені», - запевнив Іван Романюк.

Голова облдержадміністрації Дмитро Живицький зазначив, що нині в області активно відновлюються дороги. На будівництво, реконструкцію та ремонт автошляхів державного значення у 2021 році виділені рекордні кошти. «Сьогодні ми анонсуємо виконання дуже важливого проекту – будівництво об’їзної дороги навколо міста Суми. У наших планах за 3 роки збудувати цю дорогу. І перша ділянка починається на в’їзді в м. Суми з боку м. Ромни, через с. Сад, с. Косівщина і вихід на Білопільський Шлях. У майбутньому цей об’їзд буде подовжено до напрямку с. Юнаківка. Це дасть можливість розвантажити дороги м. Суми».

Під час старту форуму директор державного підприємства «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна» Артем Безуглий презентував унікальне обладнання для контролю якості дорожнього покриття. Таке обладнання є інноваційним і з його допомогою можна безпомилково оцінити якість дорожнього покриття.

Продовжився форум у СНАУ, де був підписаний меморандум про співпрацю між облдержадміністрацією та ДерждорНДІ.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg