Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Адмінбудівлі Сумського онкодиспансеру повернуть історичне обличчя
Адмінбудівлі Сумського онкодиспансеру повернуть історичне обличчя Печать
Автор Админ   
24.09.2021 г.



У Сумах триває реконструкція комплексу КНП СОР «Сумський обласний онкологічний диспансер» - єдиного в регіоні закладу, що надає послуги з діагностування та лікування раку.

Регулярно хід робіт оглядає голова обласної ради Віктор Федорченко, який і став ініціатором перевтілення медичного комплексу. Під час чергового візиту Віктор Михайлович разом із архітектором Володимиром Биковим подивився, як були знесені історичні нашарування з колишньої будівлі земської лікарні 1915 року. Відтепер вона стала у первозданному вигляді і відкрилася старовинна цегляна кладка.



За словами Віктора Федорченка, тут розташується адміністративна будівля. «Сьогодні будівельники зняли історичні прошарки фарби. На жаль, вона в деяких місцях ще проглядається, але будемо намагатися зробити так, аби її зняти повністю і залишити старовинну цеглу. Далі тут буде проведений ремонт як зовнішній, так і внутрішній. Ми повністю реконструюємо будівлю і її втрачені елементи, замінимо вікна, перекриємо покрівлю, збережемо парадну частину, замінимо комунікації».

Згодом, за словами Віктора Федорченка, на території комплексу зросте чотириповерхова будівля для розміщення у ній відділення хіміотерапії. Також тут зроблять доріжки, паркову зону, стоянки для авто, паркан і, звісно ж, головне – закуплять дороговартісне якісне обладнання.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg