Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Уряд оновив карантинні обмеження: що змінилось
Уряд оновив карантинні обмеження: що змінилось Печать
Автор Админ   
14.09.2021 г.



Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови карантинні обмеження в Україні та запровадив низку привілеїв для вакцинованих громадян.

У Міністерстві охорони здоров’я підтвердили інформацію, що уряд вніс  зміни до постанови № 1236, що встановлює нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19.

“Запропоновані нами зміни – це можливість стримувати епідемічну ситуацію та зберігати економічну активність країни”, – пояснив очільник Віктор Ляшко.

Зокрема, ухвалені зміни передбачають:

В Україні планують перейти до “жовтої зони” карантинних обмежень: нові умови

– COVID-сертифікат матиме дві опції та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий “жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” – свідчить про повний курс імунізації.

– Крім того, у разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки спростили вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з “жовтими” чи “зеленими” COVID-сертифікатами.

– Також, ухвалені Кабміном зміни передбачають, що обмеження “жовтої” зони, не будуть застосовуватися якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть “жовтого” чи “зеленого” COVID-сертифікату.

– Водночас Кабінет Міністрів Кабмін дозволив власникам закладів самим вирішувати чи надавати послуги тільки вакцинованим людям.

– Але, разі запровадження “червоної” зони навчальні заклади працюватимуть лише якщо 100% працівників мають “зелений” covid-сертифікат.

– Чинні обмеження “червоного” рівня не застосовуватимуться за умови наявності у всіх учасників, працівників та організаторів заходів та працівників кінотеатрів, театрів “зеленого” covid-сертифікату.

У МОЗ додали, що відповідно до постанови Кабміну при наявності “жовтого” або “зеленого” сертифіката про вакцинацію або одужання від COVID-19 при перетині кордону не потрібно буде проходити самоізоляцію. У відомстві підкреслили, що нововведення стосується і людей, які прибувають з тимчасово окупованих територій.

Також у пресцентрі Міністерства охорони здоров’я наголосили, що зміни до постанови № 1236, що встановлює нові карантини для запобігання поширенню COVID-19, набудуть чинності через 7 днів з моменту публікації документа.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg