Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирському районі стався аварійний розлив нафти
В Охтирському районі стався аварійний розлив нафти Печать
Автор Админ   
08.09.2021 г.



Ввечері 07.09.2021 до Державної екологічної інспекції у Сумській області надійшло повідомлення про  розгерметизацію нафтозбірного колектору Бугруватівського родовища в районі ГЗУ-2 Бугри НГВУ «Охтирканафтогаз».

Попередньо встановлено, що внаслідок аварії нафтоводяною сумішшю забруднено 0,26 га земель Кардашівської сільської ради Охтирського району.

За інформацією НГВУ «Охтирканафтогаз», одразу після виявлення розгерметизації ними розпочалися роботи з пошуку причин та ліквідації наслідків аварії.

Наразі працівники Державної екологічної інспекції у Сумській області виїхали на місце подій. Екоінспекторами буде проведено обмір площі забрудненої земельної ділянки та відібрано проби.

Розлив нафтопродуктів на території може спричинити тривале забруднення грунту, земель сільськогосподарського призначення та ін. При аварійній ситуації на нафтопроводі "Бугрувате-Рибальці" існує небезпека забруднення поверхневих і підземних вод і для недопущення цього необхідне проведення додаткового комплексу охоронних робіт.

При подібних забрудненнях грунт стає непридатний для сільськогосподарських робіт. Природна регенерація його відбувається дуже повільно. Забруднення призводить до зміни складу грунтів, пригнічення їх біологічної активності або значної руйнації, знищення ґрунтових організмів.

Усі ці забруднення можуть стати складовою подальших біогеохімічних циклів із непередбачуваними наслідками.  

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg